Anklager håber, at hård rockerdom kan få unge til at tænke sig om en ekstra gang, inden de går ind i AK81.

De markante straffe i den store rockersag kan måske være med til at dæmpe tilstrømningen til AK81, som er Hells Angels' lærlingeorganisation.

Det håber en af de tre anklagere kan blive en afledet virkning af dommen over de 15 mænd fra HA-miljøet.

- Retten har vist, at det bliver straffet hårdt, når der bliver begået drabsforsøg på åben gade i en bandekrig, og det er jeg tilfreds med, siger Charlotte Alsing Juul.

- Jeg håber, at dommen kan få den betydning, at unge, der overvejer at gå ind i AK81, tænker sig om en ekstra gang, siger anklageren.

Hos forsvarerne hører man helt andre toner.

En af dem er advokat Michael Juul Eriksen, der har Brian Sandberg som klient. Sandberg blev idømt fængsel i 11 år og 10 måneder.

- Den er for hård, siger Eriksen.

- Han har fået det, man normalt får for et fuldbyrdet drab, men i den her sag er der ikke engang løsnet et skud. Så derfor mener jeg, at retten skyder langt over målet, siger advokaten.

Brian Sandberg har på stedet sammen med flere andre af de dømte anket dommen til frifindelse i Østre Landsret.

Under den langvarige retssag tog Sandberg som den eneste af de tiltalte ordet for at forklare sig.

Men han nægtede at besvare anklagemyndighedens spørgsmål. Kun spørgsmål fra sin egen forsvarer ønskede rockerlederen at reagere på.

Den 45-årige har haft en ledende rolle i Hells Angels i relation til medlemmerne af AK81. Det var i denne egenskab, at han gav ordre om, at en person skulle skydes, fastslår byretten.

Det skulle ske ved en internetcafé på Nørrebro i København.

/ritzau/