Gymnasielærer sigtet for drab efter julefrokost

En våd julefrokost på et gymnasium i det sydlige Jylland endte med en drabssigtelse for en 34-årig lærer på gymnasiet.

Den 34-årige er sigtet for at have dræbt en 74-årig mand med stump vold. BT erfarer, at de to personer ikke umiddelbart kendte hinanden i for vejen. 

Natten til den 21. december blev den 74-årige overfaldet og dræbt i sit hjem på Bargumsvej i Tønder. En obduktion viste efterfølgende, at den ældre mand døde som følge af kraniebrud forårsaget ved stump vold.

Den 34-årige gymnasielærer befandt sig i den dræbtes lejlighed. Han blev senere lørdag den 21. december fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg. Her blev han varetægtsfængslet og sigtet for drab. Han nægtede at udtale sig, men protesterede ikke over varetægtsfængslingen.

Politiet var efter anholdelsen temmelig sikre på, at den 34-årige gymnasielærer er gerningsmanden.

- Nu skal man jo ikke lægge hovedet på blokken, men vi er ret sikre på, at vi har fat i den rigtige mand, sagde vicepolitiinspektør Bent Thuesen til Ritzau dagen efter drabet.

Her 14 dage senere, er han stadig af den opfattelse.

- Vi har ingen oplysninger om, hvad der kunne være motivet, men vi har ingen grund til at tro, at der skulle være andre involverede i det. Der er intet som tyder på, at de to kendte hinanden i forvejen, siger Bent Thuesen. 

BT kender den sigtedes identitet, men fordi der er nedlagt navneforbud i sagen, kan vi hverken skrive hans navn, navnet på gymnasiet eller hvilke fag, han underviser i.

Læs også: