En ny forening med foreløbig 2.500 frivillige er klar til at hjælpe politiet med at opspore savnede personer. Men politiet siger nej tak.

En ny forening af frivillige er klar til at give politiet en hjælpende hånd med at finde forsvundne personer. Det oplyser DR P4 København.

For en uge siden var det frivillige, der fandt en savnet mand død i Hareskoven. Og nu bliver gruppen en egentlig forening med navnet Missing People Denmark.

»Det er vigtigt for os at hjælpe de pårørende med at få vished,« siger René Nielsen, ansvarlig for Missing People Denmark, til P4 København.

Der er allerede godt 2.500 personer, der via Facebook har meldt sig som frivillige, og nu stiftes foreningen officielt på et møde 14. september. Planen er at etablere 12 underafdelinger landet over. Foreningen råder selv over specialtrænede hunde og udstyr til de frivillige.

Gruppen forsøgte for nogle dage siden at hjælpe Syd- og Sønderjyllands Politi med at lede efter den 22-årige Kamilla Hantusch fra Padborg, der har været forsvundet i mere end en uge. Men politiet bad om arbejdsro.

Kommunikationsansvarlig i den sønderjyske politikreds, Helle Lundberg, siger til Jyllands-Posten, at ikke-uddannet eftersøgningspersonale kan gøre mere skade end gavn.

»Hvis vi har brug for ekstra mandskab ude i terrænet, kan vi trække på folk fra hjemmeværnet, som er uddannet til disse eftersøgninger,« siger Helle Lundberg til jp.dk.

Hos Politiforbundet er man også af den holdning, at frivillige ikke skal løse eftersøgningsopgaver.

»Det er ikke for sjov, at vi bruger psykologisk debriefing efter hårde opgaver. Et eller andet sted skal man have prøvet det før og vide, at man risikerer at finde et offer, som måske er fuldstændigt maltrakteret,« siger forbundets formand Claus Oxfeldt til jp.dk.

Missing People Denmark oplyser til P4 København, at man vil respektere det, hvis politiet siger nej tak til de frivilliges hjælp.