Nævningetinget i Østre Landsret har nu hørt alle beviserne i terrorsagen fra Glostrup. Her kortlægger B.T. den hidtil hemmeligholdte udvikling i Danmarks første egentlige terrorsag.

Efteråret 2003: De tiltalte lærer for alvor at kende hinanden i de københavnske moskeer, hvor de som teenagere alle går til undervisning hos en af de mest yderligtgående prædikanter i det muslimske miljø i Danmark. Den dansktalende imam går under navnet Abu Ahmed, og undervisningen står på frem til sommeren 2005.

17. juni 2004: De unge, danske muslimer kommer alvorligt i PETs søgelys, da 12 yderligtgående trosfæller fra moskeen i Heimdalsgade på Nørrebro flyver til London og møder terror-fortaleren Omar Bakri. Kontakten fortsætter, og de udveksler bl.a. videoer med henrettelser af Irak-gidsler.

1. december: Gruppens indpisker - I - dropper ud af gymnasiet og tager til Syrien i over tre måneder. Er i følge politiet også i Irak.

11. juni 2005: I praler til en veninde med, at han har afgivet religiøst troskabsløfte og ikke længere styrer sit eget liv. Martyr-operationer i udlandet omtales.

20. juni: PET advarer I. i præventiv samtale i hans hjem på Frederiksberg. Angiveligt har man hørt, at han er parat til at bruge vold i sin religiøse kamp.

8. juli: I. anholdes og får midlertidigt beslaglagt både sin bærbare og stationære computer. Fra den dag gemmer computer-eksperten fra TDC intet belastende på sine harddiske, og er yderst »sikkerhedsbevidst«, når han snakker i telefon. Straks efter løsladelsen skælder han B. ud for at have nævnt dansktyrkerens navn over telefonen.

23. juli: I. skriver i sms-snak med veninde om selvmordsaktioner, at han kan blive 'dræbt dernede'.

25. juli: I. stjæler 100.000 kr. i en kuvert, da han kravler ind gennem et vindue et ukendt sted på Nørrebro.

9. august: PET tilkaldes og advarer igen I, da han søger om pas på Frederiksberg Politistation.

18-22. august: Den svenske muslim Maximus, der rigtigt hedder Mirsad Bektasevic og har bosniske forældre, besøger København for første gang og møder flere af de tiltalte.

Under besøget i Danmark beder Maximus E. starte en indsamling til ham.

8. september: Gruppen i København planlægger et samråd, fordi Maximus har spurgt, hvornår der sker noget. Man undgår at snakke mere end højst nødvendigt over telefon, og aftaler i stedet typisk at logge på det ikke-aflyttelige, private chatforum MSN på nettet. Desuden skifter man hyppigt mobiltelefoner.

11. september: Organisationen 'Den Hellige Krigs al-Qaeda Nordeuropa' dannes ifølge et dokument, som politiet senere finder i Maximus’ computer i Sverige.

12.-13. september: Maximus besøger igen sine venner i København.

20. september: Over nettet bestiller Maximus militærtøj, telt, kikkert, kompas og en 35 liters rygsæk.

23. september: Maximus ringer til B. og beder ham straks finde 'en restaurant eller klub' i København, som han kan 'købe'. Muligvis kodesprog for et røveri.

24. september: B. undskylder overfor Maximus, at han ikke har kunnet finde et godt sted: 'Det er for risikabelt, du ved'.

25. september: Maximus rejser fra Göteborg mod Sarajevo. Bussen fra Espergærde Turist passerer København kl. 05 næste morgen, hvor det er meningen, at B. skal stige på.

Da faderen opdager B.´s plan, forbyder han sønnen at tage til Bosnien og truer med at gå til politiet. En flov B ringer Maximus op i bussen, og melder undskyldende afbud.

I stedet tager tre af de tiltalte med s-toget til Hovedbanen tidligt næste morgen for at ønske Maximus god tur.

- Måske er det sidste gang, jeg ser ham, skriver E på en sms.

Politiet i Bosnien bliver fra udenlandske efterretningskilder orienteret om, at Maximus vil komme til landet for at få militær træning og lære om sprængstoffer.

28. september: Danskerne ved, at Maximus er kommet godt frem til Sarajevo, og dansktyrkeren begynder at blive kørt i stilling som den nye medhjælper, der kan sendes fra København til Sarajevo i stedet for B.

30. september: I. spørger en ven i København: 'De der skudsikre veste, hvor meget var det de kostede'?.

2. oktober: Maximus spørger over telefonen B, om han har fundet ud af, 'hvilket sted, der er bedst til at gøre det, du ved'.

10. oktober: I. spørger sin far om vej til Bosnien 'for en ven'.

11. oktober: Dansktyrkeren spørger I., om han har skaffet ham 'de der penge'.

12. oktober: I. klipper dansktyrkerens hår kort, så han under sin rejse sydpå ikke virker for 'muslimsk'.

13. oktober: Dansktyrkeren sætter sig kl. 14 op i en turistbus i København for at køre til Sarajevo.

15. oktober: På sin computer skriver E. til en bekendt, at han skal ringe til Maximus dagen efter.

17. oktober: Dansktyrkeren ringer hjem til familien fra Sarajevo og indskærper, at ingen andre må vide noget om hans rejse.

19. oktober: Korthuset vælter, da fire bosniske politifolk anholder Maximus og dansk-tyrkeren i en villa i Sarajevo. Duoen er bevæbnet til tænderne med 20 kg sprængstof, skydevåben og selvmordsbælte.

I en baglomme har Maximus et videobånd, hvor to maskerede og svært bevæbnede mænd optræder i en slags martyr-testamente. Dansktyrkeren overmandes, mens han holder en skarpladt pistol med lyddæmper.

20. oktober: De bosniske myndigheder underretter Udenrigsministeriet i København, der straks alarmerer PET om anholdelserne.

21. oktober: PET ransager dansktyrkerens bopæl hos familien på Bymuren i Avedøre. Af taktiske grunde venter man et par dage med at anholde dansktyrkerens venner, der sættes under øget overvågning. Flere af dem har allerede været aflyttet i måneder som terrormistænkte.

23. oktober: Politiet i Sarajevo finder det 8 mm videokamera, som martyrvideoen er optaget med, hos en moster til Maximus.

25. oktober: Dansktyrkerens familie i Avedøre får via et telefonopkald fra tyrkiske kontakter at vide, at deres søn og to andre er 'taget med bomber' i Bosnien.

27. oktober: Nyheden om terrorsagen eksploderer i Danmark. De fire tiltalte anholdes sammen med andre terrormistænkte venner, familie og omgangskreds. De fire tiltalte isolationsfængsles.

11. november: Politiet i Sarajevo beslaglægger ni computere på internetcafeen Hollywood, hvorfra Maximus og dansktyrkeren har chattet med de tiltalte i Danmark.

10. januar 2007: Retten i Sarajevo idømmer Maximus og dansktyrkeren strenge fængselsdomme for at ville begå en terrorhandling. Det nøjagtige terrormål er aldrig blevet afsløret.

29. januar: I dag starter anklagerens procedure, der skal konkludere, hvorfor de fire tiltalte er skyldige.