Gimi Levakovics udvisningssag må ikke påvirkes af hans offentlige ry som "sigøjnerkonge", siger forsvarer.

København: Når Højesteret skal vurdere, om den såkaldte sigøjnerkonge Gimi Levakovic skal udvises til Kroatien, må beslutningen ikke blive påvirket af offentlighedens had til ham.

Det understreger forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen mandag, da Levakovic-sagen behandles i Højesteret.

- Der har været stor interesse om Gimi Levakovic og spørgsmålet om, hvorvidt han skal udvises, fordi man ikke kan lide det billede, der er blevet tegnet af ham.

- Gimi Levakovic mener ikke, at han kan stå inde for det billede, som TV2-dokumentaren giver, siger advokaten.

Levakovic blev landskendt, efter at TV2 portrætterede ham og hans familie i dokumentarserien "Sigøjnerbossen - og hans berygtede familie", og efter at Ekstra Bladet har skrevet adskillige artikler om familiens ulovlige udskejelser.

- Det er meget vigtigt, at afgørelsen ikke bliver truffet på baggrund af de oplysninger, for den bør træffes på et belyst grundlag. Han skal behandles på lige fod med alle andre, siger advokaten.

Gimi Levakovic mener selv, at den negative modtagelse af TV2-dokumentaren har påvirket sagen.

- TV2 og Søren Pind er skyld i, at jeg er endt i Højesteret, siger han til Ritzau efter retssagen.

I Højesteret fokuserer forsvareren på, at Levakovic har været i Danmark siden 1972, har to mindreårige børn i landet, som han alene har forældremyndigheden over, og at han aldrig har sat en fod i Kroatien. Han taler heller ikke kroatisk.

Sagen, som handler om våbenbesiddelse og trusler, blev først afgjort i Retten i Næstved. Her fik han et år og tre måneders fængsel plus udvisning med 12 års indrejseforbud.

Landsretten hævede i oktober straffen med tre måneder, men besluttede, at han ikke skulle udvises.

Blandt andre justitsminister Søren Pind (V) var utilfreds med udfaldet og udtrykte sin kritik på Twitter.

- Jeg har i dag anmodet Rigsadvokaten om at sørge for, at sager som Levakovic-sagen så vidt muligt prøves i Højesteret, skrev han.

Højesteret afsiger dommen 12. maj klokken 12.

/ritzau/