En tidligere efterforsker fra politiets rejsehold mener ikke, at der blev skjult noget for ham i efterforskningen af de personer, der senere dannede Blekingegade-banden.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) gjorde ikke noget for at skjule oplysninger for det åbne politi i forbindelse med efterforskningen af flere af de personer, der var med til at udgøre Blekingegade-banden.

Det mener den tidligere efterforsker fra politiets rejsehold Arne Siezing i hvert fald ikke.

- Jeg har overhovedet ikke været ude for, at der er blevet skjult nogen ting. Jeg havde daglig kontakt til PET, og vi fik indblik i for eksempel PETs aflytninger, siger han onsdag formiddag fra vidneskranken i retslokale 3 i Østre Landsret.

Arne Siezing er det første af de omkring 60 vidner i Blekingegade-kommissionen, som skal være med til at kaste lys over, om PET var med til at forhindre politiet i at anholde flere af de personer, der senere dannede Blekingegadebanden.

I 1980 blev Arne Siezing sammen med to kolleger på rejseholdet sendt til Aarhus for at deltage i efterforskningen af en række brandattentater og Jens Holger Jensen, der vurderes som en helt central figur i stiftelsen af Blekingegade-banden.

33-årige Jens Holger Jensen blev dræbt i et trafikuheld den 15. september 1980, da han angiveligt var i færd med at røve en pengetransport fra Provinsbanken ved Bilka i Aarhus. I varebilen fandt politiet tegn på, at Jens Holger Jensen var indblandet i noget kriminelt.

- Det er ikke normalt, at man har antenne på en varevogn og skruer på den indvendige side af ruderne for at dække dem til, siger Arne Siezing.

Derfor blev efterforskningen intensiveret ved blandt andet at udstationere Arne Siezing fra København til Aarhus tre uger efter Jens Holger Jensens død. I dagene op til udstationeringen blev Arne Siezing sat ind i sagen via møder med PET.

- De rapporter, der blev fremlagt, var normale, så det var ikke mit indtryk at noget blev holdt hemmeligt, siger Arne Siezing og understreger, at det gode samarbejde fortsatte i Aarhus.

- Kollegerne i PET i Aarhus var meget hjælpsomme. Hvis Søndergaard (Ernst Søndergaard, Arne Siezings kollega fra rejseholdet, red.) eller jeg manglede noget, så prøvede de at fremskaffe det, siger han.

Afhøringerne i Blekingegade-sagen fortsætter over foråret og forventes afsluttet til sommer. Det er uvist, hvornår en endelig konklusion omkring PETs rolle er klar.

- Ikke om ti år, men om et ellet halvandet år, som onsdagens afhøringsleder sagde, før afhøringen af Arne Siezing startede.