Først blev han løsladt: Nu er han anklaget for drab

3. maj 2012 forsvandt 39-årige Brian Thomas Andersen fra sin bolig i Middelfart på Fyn. Tre dage senere valgte familien at efterlyse Brian Thomas Andersen, da ingen havde set eller hørt fra ham i flere dage.

Først 25 dage efter sin forsvinden blev liget af den 39-årige fundet i Langelandsbæltet ved den lille ø Siø mellem Tåsinge og Langeland.

Og det er denne forbrydelse, som den 60-årige mand nu bliver anklaget for - efter at han altså var blevet løsladt.

En beslutning der kommer meget bag på den 60-åriges advokat.

- At man løslader min klient og derefter rejser tiltale indikerer, at man selv anser sagen som tvivlsom. Det er ekstremt usædvanligt, siger advokat Mikkel Nielsen ifølge tv2.dk til Ritzau.

Den 60-årige mand, der ifølge politiet kender den afdøde Brian Thomas Andersen, har hele tiden nægtet sig skyldig. Men nu skal han altså en tur i retten anklaget for manddrab.

Hos statsadvokaten erkender man, at det er noget usædvanligt, at man først løslader en person og derefter anklager ham for drab.

Men ifølge konstitueret vicestatsadvokat Jakob Nielsen, så skal varetægtsfængslingen af den 60-årige ses i lyset af, at man ikke ønskede, at han skulle kunne blande sig i efterforskningen. Og om løsladelsen forklarer han:

- Han kan ikke længere påvirke efterforskningen, og vi har skønnet, at der ikke er andre fængslingsgrunde, som kan komme på tale, siger Jakob Nielsen ifølge tv2.dk til Ritzau.

Den 60-årige står anklaget for manddrab, men det kan også komme på tale, at anklagen bliver ændret til vold med døden til følge.

Obduktionen af 39-årige Brian Thomas Andersen gav ikke noget svar på, hvordan han døde.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08