Farlig morder på flugt i Aarhus: Var på udgang to måneder efter drabsdom

Så er den gal igen. Endnu engang har en dømt person haft held til at undslippe personalet på det retspykiatriske Hospital i Risskov ved Aarhus, hvor nogle af landets farligste forbrydere sidder indespærret.

Denne gang er der tale om en 20-årig mand, Dannie Sejberg Meldgaard, som blev vurderet som værende sindssyg efter han 24.oktober 2011 knivdræbte en 25-årig mand, Danny Johnny Stendahl, i Auning på Djursland, satte ild til mandens hus og dumpede liget i en sø. 

- Personalet på hospitalet valgte at tage ham med ud og gå en tur med to kvindelige ansatte, og her stak han så af, forklarer Richard Jakobsen, der er vagtchef ved Østjyllands Politi.

Så mange fanger flygter fra Risskov

Manden, der kun har været anbragt mindre end to måneder flygtede fredag morgen klokken 09.50 og karakteriseres som værende farlig. 

- Når man er dømt for det, som han er dømt for, så er man naturligvis farlig. Så hvis man ser ham, kan man derfor ikke tage kontakte til ham, men straks ringe efter politiet.

Østjyllands Politi beskriver manden som 189 cm høj, spinkel af bygning, med lyst kort klippet hår. Han er iført grå hue, sort t-shirt, blå cardigan, kort mørk vindjakke med tern, hvide sko og posede cowboybukser med rødt print på højre ben.

HVAD MENER DU? ER DET I ORDEN AT TAGE EN DØMT DRABSMAND PÅ UDGANG TO MÅNEDER EFTER DOMMEN? DELTAG I AFSTEMNINGEN OG DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK.

AfstemningDin kommentar

Kommentarer

Hold da op

Skrevet af KH, Fredag den 26. april 2013, 16:49

To kællinger på tur med idioten...hvor dum må man være??
Bare giv mig de fornødne magt midler..så skal jeg med glæde sørge for at sådan en idiot ikke kommer længere end højst ti meter!
Utroligt hvad man kan gøre med en god gedigen Tonfa.
Skulle det mod forventning ikke være tilstrækkeligt, må jeg jo trække min Glock og skyde svinet i ryggen.

Skandale!!

Skrevet af T Jensen, Mandag den 26. november 2012, 15:52

Det er pinligt at man på Retspsykiatrisk afdeling i Risskov ikke er istand til at passe på de farlige forbrydere, som de er blevet sat til at passe på men det er næsten endnu værre, at se og høre den læge der har det overornede ansvar for hospitalet. Med en usædvanlig usympatisk arrogance, fortæller han at det er deres pligt at træne de forvarringsdømte i at færdes udenfor hospitalet og at de sandelig er meget dygtige til at passe på de indlagte/anbragte på Retspsykiatrisk afdeling i Risskov.
Det er en hån mod danskernes retsfølelse, at se og høre, at der ikke passes på farlige forbrydere og at man betragter forbryderne som ofre der skal have alle muligheder for at komme videre i livet.

Atter en flugt

Skrevet af Jens, Mandag den 26. november 2012, 15:31

Law, without force, is impotent.
Blaise Pascal.
Det må da snart koster nogle hoveder, det er ved at være en ugentlig forteelse.

Lænke Med Stød evt.

Skrevet af Mikael, Søndag den 25. november 2012, 00:40

Mit gode råd fodlænke med stød i hvis man prøver at flygte. Og vagter omkring gå turene med de sindssyge patienter. Hvis ikke der bliver strammet op så hold dem rolig indespærret. :-)

Tag konsekvensen

Skrevet af Helle Knudsen, Lørdag den 24. november 2012, 22:40

Det er vel kun DF, der reelt går ind for at begrænse farlige fangers ret til udgang, så hvis du er imod den nuværende slappe holdning, så flyt din stemme fra Sosserne til DF.

ud fra hospitalsregí

Skrevet af jenni, Lørdag den 24. november 2012, 17:51

Kriminelle skal slet ikke være på et hospital.

diagnosen

Skrevet af jenni, Lørdag den 24. november 2012, 17:47

Hvordan fik han diagnosen: 'sindssyg', så han slap for straf?

Henning Dines Krogh

Skrevet af Henning Dines Krogh, Lørdag den 24. november 2012, 15:08

Der skal efterhånden ,eget til at ryste mig, i henseende dansk retsvæsen,- det her er fuldstændig forrykt.

Det er sgu for dumt.

Skrevet af david vincent, Lørdag den 24. november 2012, 15:00

Hvis psykiatrien i Risskov mener det er så vigtigt, at de livsfarlige patienter kommer ud at gå, må de SIKRE sig at vedkommende IKKE kan stikke af, det kan gøres ved at man giver dem fodlænke på så de kun kan gå og ikke løbe, hvad der er sket her og tidligere er simpelthen for dumt, det burde selv en psykiater da kunne se ik´..

Dumt

Skrevet af D. Wejen, Lørdag den 24. november 2012, 13:46

Er da det dummeste jeg længe har hørt. Skulle have gået flere år inden han overhovedet kom på ledsaget udgang.

Vi er for blødsødne her i landet.

Dumt og farligt!

Skrevet af LINA , Lørdag den 24. november 2012, 13:05

Meget meget dumt og med 2 kvindelige ansatte! Han kunne tage dem begge ;-)

Har de overvejet at

Skrevet af Thomas, Lørdag den 24. november 2012, 12:28

Sætte et hegn op? Troede at sindssyge mordere blev spærret inde for at beskytte os andre, men åbenbart er det helt normalt at sende dem på gåtur udenfor fængslet med to kvindelige vagter. Dem der har fundet det iorden må da selv være sindssyge.

fodlænke

Skrevet af kay rasmussen, Lørdag den 24. november 2012, 12:26

Her et tip til anstalten: Giv alle på ledsaget udgang en fodlænke på. Så nytter det ikke så meget at stikke af, idet en sådan elektronisk lænke kan spores. Mener jeg da....

risskov

Skrevet af gravsen, Lørdag den 24. november 2012, 12:24

Hvorfor i alverden var det kvindelige ansatte der skulle gå tur med en farlig morder??????????????

Han burde slet ikke have været ude og burde sidde i en isoleret celle..
Hårdere straffe,--- de sidder jo kun den halve tid......
og har det som blommen i et æg, ellers gør de jo oprør.
Hvad er det dog der sker herhjemme, de har nok mere respekt for, for en omgang prygl,de er jo kujoner
hvis de overhovedet har respekt for noget.

Har vi spillet fallit over for de kriminelle

Skrevet af Charlotte, Lørdag den 24. november 2012, 12:21

Jeg så et indlæg på facebook, hvor der netop stod "send de ældre i fængsel og de kriminelle på plejehjem" det kan ikke siges mere tydeligt. Systemet har svigtet og de ansvarlige burde skamme sig. Mærkelig verden vi lever i. Og jeg må sige jeg slet slet ikke kan forstå, hvordan man kan få udgang efter at ha taget et andet liv?????????

Pas nu på med at dømme alle psykisk syge med sådan en overskrift

Skrevet af Gitte, Lørdag den 24. november 2012, 12:19

Selvfølgelig er det ikke ok at farlige mennesker har mulighed for at flygte fra det sted de er anbragt, MEN, jeg bliver altså vred over jeres overskrift PSYKO-fange. Det sender et meget meget uheldigt signal ud til befolkningen så at man tror at ALLE mennesker der har en psykiatrisk lidelse er farlige. Det er jo kun en brøkdel af psykisk syge der er farlige for deres omgivelser. De fleste er jo mennesker som alle os andre der "bare" har ondt i psyken. Det er sørgeligt at vi i 2012 stadig har en så stor fordom mod psykisk syge mennesker. Hermed overhovedet ikke ment at det er ok det der er sket , men vil bare mane til forsigtighed med sådanne SKRÆK overskrifter, i har altså et ansvar som presse

Pas nu på med at dømme alle psykisk syge med sådan en overskrift

Skrevet af Gitte, Lørdag den 24. november 2012, 12:19

Selvfølgelig er det ikke ok at farlige mennesker har mulighed for at flygte fra det sted de er anbragt, MEN, jeg bliver altså vred over jeres overskrift PSYKO-fange. Det sender et meget meget uheldigt signal ud til befolkningen så at man tror at ALLE mennesker der har en psykiatrisk lidelse er farlige. Det er jo kun en brøkdel af psykisk syge der er farlige for deres omgivelser. De fleste er jo mennesker som alle os andre der "bare" har ondt i psyken. Det er sørgeligt at vi i 2012 stadig har en så stor fordom mod psykisk syge mennesker. Hermed overhovedet ikke ment at det er ok det der er sket , men vil bare mane til forsigtighed med sådanne SKRÆK overskrifter, i har altså et ansvar som presse

uansvarligt...!!!

Skrevet af Marianne Pedersen, Lørdag den 24. november 2012, 12:11

De to kvindelige ansatte skulle rent tjenstligt have afslået at gå frit med denne fange....!!!!!

hvorfor

Skrevet af jenni, Lørdag den 24. november 2012, 12:11

Hvorfor sidder han ikke i HerstedVester sikkerhedsforvaring?
Fordi han har et hold omkring sig, der ikke lever op til deres hverv.

Føj for en forskelsbehandling vi har i Danmark

Skrevet af Charl1e, Lørdag den 24. november 2012, 12:09

Forskellen på hvad vi byder vores syge og gamle kontra vores kriminelle bliver mere og mere grotesk. Kriminelle kommer på ledsaget udgang på McDdonalds og får betalt tandlæge. Vores gamle kan ikke engang få gjort rent eller få hjælp til almindelige daglige gøremål. Politikerne skulle skamme sig og få flyttet nogle midler fra den kriminelle gruppe til den ældre gruppe af medborgere. At de røde politikere lige har taget tilskud til skatteborgernes tandeftersyn for at betale for bedre fængsler er jo bare det seneste bevis på, at vi betaler mere og mere til at de kriminelle kan sidde og spille Playstation hele dagen.

personager

Skrevet af jenni, Lørdag den 24. november 2012, 12:13

Psykopater sympatiserer med psykopater.

hoveder

Skrevet af jenni, Lørdag den 24. november 2012, 12:08

Der skal rulle hoveder.
Ikke kun personalets også dommen, som sandsynligvis er et smart kup mellem forsvarsadvokaten og en 'psykolog' og dommerne.
Netop for at dommen skal være : ingenting.

Komplet udueligt system!

Skrevet af ole, Lørdag den 24. november 2012, 11:59

Hvorfor skal de overhovedet på udgang! Det er grotesk, det hospital ligger i et kæmpe beboelses område, der er villaer alle vegne. Børn, folk der går tur i skovene.

Det danske system er udueligt. Er man dømt, er mand dømt, og så skal der ikke! være plads til udflugter.

Det er grotesk! at man tager en spadseretur med sådan en farlig idiot, efter 2 mdr. - det er grotesk man gør det i det hele taget med den slags mennesker.

Få så noget ordentligt uddannet personale til at styre butikken i Risskov. Gud fader bevares en gang amatører, jeg håber folk holder deres børn indendøre indtil han er fanget igen.

Gang på gang rystes man over retsvæsnet

Skrevet af Charlotte, Lørdag den 24. november 2012, 11:53

Her er der vist nogle faglige beslutninger der er slået noget så grueligt galt. Nogle professionelle personer har vurderet, at denne mand er syg og farlig, og skal lukkes inde. Med mindre den institution udfører mirakler, så kan han altså ikke være kureret på to måneder, ergo er dette en meget farlig beslutning nogen har taget, da man har lukket ham ud i samfundet igen. Dette må altså ikke ske, og nu må vi så håbe, at han ikke begår et mord til. Sikke dog en retssikkerhed vi har i Danmark. Dette er misforstået omsorg for en morder og en kæmpe risiko for eventuelle vidner og andre han måske har set sig sure på i et retsforløb. Som sædvanlig er der nok ingen der bliver fyret for dette, da vi taler om en offentlig institution, tværtimod - nogen bliver sikkert forfremmelse ligesom dem i Brønderslev sagen.

Igen

Skrevet af Elsa, Lørdag den 24. november 2012, 11:51

Atter eksempel på rystende lovgivning,efterhånden er det sådan, skidt med offer og familie, men gerningsmand skal hjælpes og have goder uden lige, er folk dømt må de sidde inde den tid de har fået og nul goder såsom udgang af nogen art, er det nødvendig af en og anden grund bør det i det mindste være iført håndjern, og i de værste tilfælde fodlænke, se blot andre steder, Danmark er total til grin også i den sammenhæng, luksus uden grænser, vågn dog op inde på borgen,det er på tide i begynder og gøre gavn for jeres store hyre, pension til både børn og voksne,

?????

Skrevet af Ole M., Lørdag den 24. november 2012, 11:51

Jeg står uforståeligt overfor hvordan en DRABSDØMT kan få UDGANG med 2 KVINDELIGE medarbejdere????.allerede efter 2 måneders anbringelse,han skulle anbringes på en sikret afdeling såsom SIKRINGEN i NYKØBING SJ.Direkte TÅBELIGT at anbringe ham på Risskov,de har tidligere vist at de er AMATØRER på det område,så Sikringen ville være passende,dette her KRÆNKER folks RETSOPFATTELSE.

Vi er jo til grin, system.dk er på vej helt ned...

Skrevet af Carsten Clausen, Lørdag den 24. november 2012, 11:49

Det råber jo til himlen, det som her igen igen igen er sket...

Så en kolbøtte skal IKKE have udgang, han skal have straf..

Hvad sker der med vores pylre system, det bliver latterliggjort gang på gang og vi som skatteydere holdt for nar..

KOM SÅ ind i kampen!

Bortløben morder i Risskov og konsekvenserne for de implicerede

Skrevet af H. Petersen, Lørdag den 24. november 2012, 11:46

Hvis morderen nu myrder igen ? Hvad så ? De to medarbejdere - 2 kvinder - der har taget ham ud og få frisk luft - de pådrager sig jo et kæmpeansvar for, hvad der nu sker. Hvad er det for en institutionskultur, vi efterhånden har i Danmark ? Detter da for dumt. Hvorfor var han ikke i håndjern eller lign ? Hvorfor var de ikke bevæbnet ? Hvorfor 2 kvinder ? Og hvad gør de ansvarlige ved dette, lige nu ? Holder møde og snakker ? Hvad mener landets justitsminister om den måde, disse ting forvaltes på ?

Små børn, deres forældre, ældre og andre udsatte har al grund til at frygte for deres liv og kære. Lovgivningen om besiddelse og brug af våben til selvforsvar bør tages op til revision, når grove forbrydere har så let spil som tilfældet er i dag. Og strafferammen for voldsomme forbrydelser er åbenbart stadig ikke afskrækkende nok. Der skal mere til. Meget mere. Der myrdes på off. vej og brydes ind i hjemmet i uset omfang nu. Den grove vold er jo i stigning, ikke i tilbagegang. Og vi borgere kan bare se til, er forsvarsløse, og skal betale ved kasse et, til dette velmenende, hovedløse cirkus. Giv det dygtige politi nogle bedre rammer, strengere straffe, og giv os borgere muligheden for at forsvare os, hjemme og ude mod voldsmænd.

Min mor ligger på et plejehjem..

Skrevet af Andersen, Lørdag den 24. november 2012, 11:45

i sin egen snavsede ble, er altid på sit værelse, der er INGEN personale der har tid til hende. Hun kommer ALDRIG ud at gå i frisk luft.
Men hun gtjorde den fejl i livet at hun var god, sød, ærlig og flittig.

Hun skulle have været morder...så havde hun det bedre nu og kan gå tur med 2 piger...

Systemet i Danmark er rablende sindsygt!

Lederen på Risskov bør fyres omgående, men det sker ikke..
Vedkommende er garanteret en go Socialdemokrat..og de må jo fejle, lyve, love, bedrage, rage til sig, snyde..

GØR OPRØR!

Skrevet af Pedersen, Søndag den 25. november 2012, 22:32

HØRT!!!
Jeg kan ikke andet end sympatisere meget med din mening, og din stakkels mors uretfærdige behandling,- det er forfærdeligt, som det hele er blevet!
Håber snart folk får øjnene nok op,- og gør modstand!