De mest eftersøgte mistænkte i EU samles på ny hjemmeside. Bag www.eumostwanted.eu er europæisk politinetværk.

København: 45 af Europas mest eftersøgte personer optræder på en ny hjemmeside, som Rigspolitiet og politimyndighederne i 21 andre EU-lande lancerede fredag.

Som noget nyt får almindelige borgere på www.eumostwanted.eu direkte adgang til at studere billeder af og læse om de mest eftersøgte i EU - heriblandt personer der er mistænkt for terror, drab, narkosmugling og røveri.

Fra hjemmesiden kan borgerne anonymt sende en besked til politiet, hvis de har et tip om en af de eftersøgte.

- Vi håber, at det kan være med til at afsløre, hvor de efterlyste befinder sig.

- Der er tale om folk, som lever i skjul, og vi har brug for den afgørende henvendelse fra offentligheden, hvis vi skal pågribe dem, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter.

- Forhåbentlig går rigtig mange europæere ind og kigger på noget på hjemmesiden, der har deres interesse i forhold til det land, de bor i. Men de kommer samtidig også til at kigge på de andre.

- Hvis en østriger ser profilen af "Jaguar" på hjemmesiden, kan det være, han tænker: "Ham har jeg set nede i supermarkedet". Så vil han kunne sende en besked direkte til dansk politi.

"Jaguar" er den ene af to mænd på listen, der er eftersøgt fra Danmark. Han er sigtet for drabet på og parteringen af en københavnsk taxachauffør i 2005. Den anden eftersøgte er Mirzet Bronja, der efterlyses for narkosmugling og våbenbesiddelse.

I Danmark bliver beskeder modtaget i Nationalt Efterforskningscenter i Rigspolitiet.

Det er politinetværket ENFAST, der med støtte fra Europol står bag den nye hjemmeside.

Danmark er med i Europol indtil 2017, men det er usikkert, om det lykkes den danske regering at lave en ny aftale om Europol efter nej'et ved afstemningen om retsforbeholdet.

Michael Kjeldgaard ønsker ikke at spekulere i, om dansk politi fortsat kan deltage i www.eumostwanted.eu, hvis der ikke kommer en ny aftale.

- Vi forholder os til, at Danmark er med i Europol indtil 2017, siger han.