Efterforskere er gået i gang med at vende hver en sten i Louise Borglit-sagen igen. Hvis ikke der snart kommer et gennembrud, bliver der sat et nyt hold på, oplyser efterforskningsleder

Københavns Vestegns Politi, der efterforsker drabet på den 32-årige Louise Borglit, er nu otte måneder efter, hun blev stukket ihjel, i gang med at gennemgå sagen igen. Det sker i håb om at finde den detalje, der kan vise sig at være den afgørende brik, som mangler, oplyser efterforskningsleder og politikommissær Ole Nielsen.

»Vi er ved at gennemgå sagen igen. Er der noget, vi har overset? Er der noget, vi skal kigge på igen? Vi skal vende de forskellige ting en gang mere. Måske er der mulighed for at få mere ud af et spor. Vi skal kigge på det igen og igen,« siger Ole Nielsen.

Drabet på Louise Borglit skete 4. november sidste år, da hun tidligt på aftenen gik tur med sin søsters Golden Retriever i Elverparken i Herlev. Hun var gravid i syvende måned, og ventede den dreng, som hun havde ønsket sig længe. Men hun kom aldrig til at se ham. Lidt efter kl. 19 fandt en forbipasserende Louise Borglit død. Københavns Vestegns Politi har endnu ikke fundet mordvåbnet, gerningsmanden, ligesom det afgørende spor for at opklare mordet stadig mangler.

Ole Nielsen fortæller, at der efter frit lejde-aktionen hos politikredsene landet over, er kommet knive ind, som er blevet sendt videre til nærmere undersøgelse.

»Såfremt, vi ikke har fundet drabsvåbnet, er alle knive interessante. Vi har en ide om, hvilken type kniv der er drabsvåbnet. Det er nok en kraftig kniv måske fra køkkenblokken derhjemme,« fortæller Ole Nielsen.

Politiet har indsendt mere end 50 knive til undersøgelse. Men de har endnu ikke fået resultaterne fra de knive, de modtog under frit lejde. Selv hvis en af de knive, der er afleveret er mordvåbnet, er det ikke sikkert, at det fører til et gennembrud. Frit lejde betyder nemlig, at alle kan aflevere våben ind hos politiet anonymt. Så hvis politiet ad den vej kommer i besiddelse af mordvåbnet, ved politiet ikke umiddelbart, hvem morderen er.

»Det er meget ærgerligt. Det er smadder ærgerligt. Men det er hele ideen med frit lejde,« siger Ole Nielsen.

I Emilie Meng-sagen har Sydsjællands - og Lolland-Falsters Politi fået en udenlandsk ekspert til at forbedre kvaliteten af en overvågningsvideo fra Korsør Station, hvor Emilie Meng sidst blev set i live.

Det samme overvejer Vestegnens Politi at gøre. I Louise Borglit-sagen har Københavns Vestegns Politi en overvågningsvideo, optaget tæt på gerningsstedet. Den viser en skikkelse, men videoen er for sløret til at identificere personen. Derfor har en ekspert forsøgt at forbedre videoens kvalitet, men eksperten mener ikke, at man kan gøre mere, oplyser Ole Nielsen:.

»Den har ikke vist noget brugbart. Dem vi spørger, mener ikke, at det kan gøres bedre. Der skal jo være noget at forbedre,« siger han.

Heller ikke de afhøringer, som politiet har gennemført, har givet et gennembrud i sagen. Og hvis Københavns Vestegns Politi ikke snart kommer videre, bliver der sat et nyt efterforsknings-hold, som kan gennemgå sagen med friske øjne.

»Vi har allerede samarbejdet med efterforskere, teknikere og retsmedicinere. Vi er mange om det,« siger Ole Nielsen og tilføjer:

»Man skal ikke være bleg for at lade andre kigge på det. Det kan være, de ser noget nyt. Det gør vi, lige så snart vi siger, at vi ikke kan komme videre.«