Efter tv-klip: Borgere raser over vanvidsbilist

Billederne af en ung mand, der helt uden skrupler og helt bevidst drøner over for rødt i sin sorte BMW ved Gellerupparken ved Aarhus, har fået borgere i Østjylland op i det røde felt.

Det var TV 2, der søndag aften viste billeder af en ung mand ved navn Ayub Sedigh, der ikke har tålmodighed til at vente på grønt lys og derfor vælger at køre over i modsatte vejbane og fortsætte for rødt lys ud i krydset, hvor hans bil snurrer en omgang.

- Det er da ikke at køre råddent. Det er da at køre helt normalt, siger Ayub Sedigh blandt andet, da tv-journalisten konfronterer ham med den livsfarlige færdselsovertrædelse.

Mandag har Østjyllands Politi modtaget en betragtelig bunke mails fra borgere, der vil have politiet til at tage hånd om vanvidsbilisten, fortæller politikommissær Mogens Brøndum.

- Klippet har givet anledning til mange henvendelser fra vrede borgere, som håber, at føreren bliver anholdt. Der er mange, der skriver, at hvis det er fordi, ingen har anmeldt ham, så vil de meget gerne stå som anmelder, siger Mogens Brøndum

Efter at politiet har set klippet, er det dog ikke nødvendigt med en anmeldelse, og den unge mand kan se frem til et besøg fra ordensmagten inden længe, fortæller Morgens Brøndum.

- Vi har mandens fulde identitet, og vi tager hånd om det. Det er jo ikke sådan, at man anholder folk på baggrund af den slags, men vedkommende vil selvfølgelig blive sigtet ud fra færdselslovens bestemmelser, siger han.

Hvilke konsekvenser vanvidskørslen vil få for den unge mand, er endnu ikke sikkert.

- Vi tager kontakt til ham i nærmeste fremtid, og så afhænger det blandt af hans fortid, hvad der skal ske. Vi ved for eksempel ikke, om han har klip i kørekortet. Men det kan bestemt ikke udelukkes, at han vil blive indkaldt til en ny køreprøve, siger Mogens Brøndum.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08