Øverst kan man se, hvordan teknikerne arbejdede ved 'Krudttønden' efter angrebet

De fire betjente, der blev såret ved angrebet på Krudttønden, måtte vente en halv time på en ambulance. Den første ambulance blev sendt afsted to minutter efter det første alarmopkald, men herefter gik der 25 minutter, før de næste ambulancer blev sendt afsted. Det fremgår af Regionen Hovedstadens opgørelse over responstider i forbindelse med terrorangrebet, som BT er i besiddelse af.

Fire betjente blev såret og den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard afgik ved døden, da Omar Abdel Hamid El-Hussein åbnede ild med en M95 riffel mod kulturhuset Krudttønden 14. februar. Hjælpen var hurtigt fremme til Finn Nørgaard, men de sårede betjente måtte vente længe på lægehjælp.

Akutberedskabet blev alarmeret første gang klokken 15.35.51 om en skudepisode ved Krudttønden på Østerbro. Klokken 15.37.07 blev den første ambulance sendt afsted, og den var fremme klokken 15.43.33. En akutlægebil var fremme klokken 15.46.01.

Mens redningspersonalet kæmpede for at redde Finn Nørgaards liv, måtte de fire sårede betjente vente i en halv time på lægehjælp. Ambulance nummer to blev afsendt klokken 16.01.04 og var fremme 16:05:43 - en halv time efter det første alarmopkald. Ambulance nummer tre blev afstendt klokken 16.02.10 og var fremme 16.05.01. Den fjerde ambulance blev afsendt klokken 16.05.22  og var fremme klokken 16.09.24. På det tidspunkt var det 34 minutter siden, akutberedskabet fik det første alarmopkald. Akutlægebil nummer to blev afsendt 16.01.11 og var fremme klokken 16.08.04.

Af de fire betjente, der blev såret ved Krudttønden, blev de to såret af skud, mens de to andre blev såret af glasskår. Den første melding fra politiet var, at tre betjente var blevet såret, men siden er det kommet frem, at yderligere én kvindelig betjent blev såret. Tre betjente blev såret i henholdsvis skulderen, benet og lysken, mens den fjerde betjent fik mere overfladiske skrammer.

Chef i akutberedskabet Peter Berlach siger til BT, at han er godt
tilfreds med responstiderne under terrorangrebet. Han fortæller, at
det var politiet der indgav alarmen om skyderi på krudttønden:

"Meldingen fra politiet lyder på, at én person er skudt. Derfor sender
vi en ambulance og en akutlægebil. De er fremme efter få minutter. De
er i gang med at behandle den person, der efterfølgende er afgået ved
døden. Det er først et godt stykke tid senere, da ambulancen og
lægebilen er på vej væk, at politiet kommer og siger: Der er altså tre
til," siger Peter Berlach.

En lægeassistent der normalt kører bag ved ambulancen, blev tilbage
ved krudttønden og ydede førstehjælp.

Da akutberedskabet nogle timer senere blev alarmeret om skyderiet ved Synagogen i Krystalgade, gik det langt hurtigere med at sende ambulancer afsted. Det første alarmopkald kom klokken 00.44.18, og under seks minutter senere holdt den første ambulance i Krystalgade. I alt blev to akutlægebiler og seks ambulancer sendt afsted til Krystalgade, hvor to betjente blev såret og den private vagt Dan Uzan omkom.

De seks ambulancer ankom til synagogen lige i rap, den sidste ankom klokken 01.02.23.

Ambulancen ankom også hurtigt, da politiet senere skød og dræbte den formodede gerningsmand Omar Abdel Hamid El-Hussein. Alamopkaldet indgik klokken 05.06.00. En ambulance blev afsendt klokken 05.07.16 og var fremme klokken 05.10.35 - fire minutter og 35 sekunder efter det første alarmopkald.

DDen formodede gerningsmand var død da ambulancen ankom til Svanevej,
og der blev ikke giver førstehjælp, oplyser Peter Berlach.

I det hektiske terrordøgn stod akutberedskabet også standby ved en mulig bomberydnings aktion ved den formodede gerningsmands flugtbil. Herudover stod akutberedskabet standby med en ambulance og en akutlægebil ved to indtrængningsaktioner i løbet af natten.

Region Hovedstaden har en målsætning om, at 90 pct. af de akutte A-kørsler skal være fremme hos patienterne indenfor 13 minutter. Responstider opgøres som den tid, der går, fra det besluttes at sende et køretøj, til køretøjet er fremme ved den angivne adresse. I forbindelse med risikofyldte opgaver som et terrorangreb aftales et opsamlingssted med politiet.

Claus Oxfeldt, der er formand i Politiforeningen, ønsker ikke at kommentere sagen over for BT.