Mens politiafspærringen blafrer i den iskolde vind foran kiosken ved Høje Gladsaxe torv, stimler folk forsigtigt sammen ved områdets høje boligblokke. Et nyt skyderi har givet genlydt blandt beboerne, der ikke alle føler sig lige trygge ved at bo i området længere

- Kuglerne røg vist ind igennem ruden til pizzeriaet, siger en mand til en anden, mens de på tæer kigger hen over bilerne på parkeringspladsen og hen mod politiafspærringen.

- Det er også det, jeg har hørt, men jeg skal ikke kunne sige, om det er rigtigt, siger den anden bag sit halstørklæde, før de begge forsvinder ind i boligblokkens varme.

Ingen blev ramt ved eftermiddagens skyderi, der er det seneste i en efterhånden længere række af skyderier, som politiet mener er forbundet med bandekonflikter. Det er kun godt en måned siden, at et andet skyderi i bandekonflikten kostede menneskeliv i Høje Gladsaxe. Fredag 11. januar blev den 19-årige Jonathan Taboryski dræbt af skud, mens han sammen med en kammerat stod foran et pizzeria i den anden ende af Høje Gladsaxe. Også kammeraten blev ramt, men overlevede.



Og blandt beboerne i området har de to seneste skyderier forplantet sig til en følelse af utryghed. En utryghed, de ikke tidligere har følt.

- Vi går aldrig alene rundt herude mere, når det er blevet mørkt. Vi følges altid med en anden, hvis vi skal ud. Jeg har ikke lyst til at gå rundt alene herude, siger 60-årige Abida Ayub, der derfor følges med veninden Azra Naseem på 59 år.

- Det er meget skræmmende at tænke på, at skyderierne sker lige her, hvor vi bor. Især fordi det nu også sker i dagtimerne, hvor vi tidligere har følt os trygge. Så det er meget hårdt for os, at stå i denne situation, især når man tænker på vores børns sikkerhed, siger Azra Naseem.

De to kvinder er ikke de eneste, der føler sig utrygge i området. De mange skyderier har også sat sine spor i 40-årige 'Bako', der på trods af ikke at føle sig fuldkommen utryg, kalder området farligt.

- Vi hører jo om noget hver dag. Så det er ikke noget nyt, at der sker her i området. Man vænner sig lidt til det, så jeg føler mig ikke utryg som sådan. Men havde jeg haft børn, der boede her, ville det være en anden historie. Så ville jeg hele tiden være bange for, at der skulle ske dem noget. Men det er et farligt område herude. Det er farligt for alle, fortæller han.

'Rart sted at bo' 

Det er dog ikke alle beboere, der er utrygge ved situationen i Høje Gladsaxe. For selvom der er skyderier i området, så er det ikke ensbetydende med, at det er et dårligt sted at bo. Det fortæller 63-årige Karen Borup.

- Jeg er overhovedet ikke utryg herude. Det er selvfølgelig ikke rart, at der bliver skudt herude, men det er meget i kontrast til, at det er ualmindeligt rart at bo her. Man er selvfølgelig utryg ved skyderierne, men ikke ved området. Og det gode er jo, at de tilsyneladende ikke kan ramme for tiden, smiler Karen Borup.

Samme holdning af Terese Fausing på 54 år. Hun har altid følt sig utryg ved at bo i området, og hun er heller aldrig blevet generet af nogen.

- Vi har efterhånden boet her i en del år, men min mand og jeg har aldrig oplevet noget, hvor vi har følt os utrygge. Det er kun på det sidste, at der har været skyderier. Jeg vil selvfølgelig gerne have, at jeg kan blive ved med at gå alene ude om aftenen, men det har ikke været et problem endnu, siger Terese Fausing, før hun smutter videre gennem den kolde vind, væk fra afspærringen.