KØB PLUS!

Efter Jonas-drab: Genindfører visitationszoner i København

Politiet starter jagt på knive fredag eftermiddag

Københavns politi har fredag eftermiddag kl. 15 indført visitationszoner i indre København, på Nørrebro og dele af Vesterbro.

Det sker efter knivdrabet på den 21-årige Jonas Thomsen Sekyere for to uger siden på diskotek Bakken på Vesterbro. Tiltaget kommer dog også på baggrund af flere episoder med knive, som politiet har oplevet i byen.

- Jonas-drabet spiller absolut ind, men vi har indført de her visitationszoner på grund flere tilfælde, der har været det seneste stykke tid i København, og så også de fund vi har lavet i nattelivet. Det gør, at vi nu foretager en mere fokuseret indsats omkring knive i nattelivet, siger politiinspektør Svend Foldager.

De pågældende zoner er valgt ud fra, at det er her Københavns politi har oplevet episoder, hvor knive bliver brugt i nattelivet. Indførelsen af visitationszoner betyder også, at politiet vil være mere synlige i nattelivet.

- Lige nu føler vi, at det her er det bedste tiltage, vi kan gøre. Det betyder, at vi vil tage kontakt til folk og være til stede i de områder, som vi anser for problematiske, siger Svend Foldager.

Foreløbig vil visitationszonerne fortsætte i fire uger.

Din kommentar

Kommentarer

How to buy a best louboutin pas cher online store

Skrevet af Cipbydaydig, Onsdag den 23. januar 2013, 15:14

olozj [url=http://christianlouboutinboutique.fr]christian louboutin[/url] jrlht http://christianlouboutinboutique.fr ctwtq qnosh [url=http://soldeslouboutinpascher.fr]louboutin pas cher[/url] prmti http://soldeslouboutinpascher.fr vimjp mlxqu [url=http://louboutinpaschersolde.fr]louboutin[/url] tepum http://louboutinpaschersolde.fr yhtbu eakon [url=http://christianlouboutinfrancesolde.fr]christian[/url] aqwsi http://christianlouboutinfrancesolde.fr qebbf

tænk på ofrene og de pårørende

Skrevet af karin , Lørdag den 1. december 2012, 19:41

jeg er lidt chokeret over at læse om folks mening,angående visitationszoner.Hvis man har god samvittighed kan man vel nok bruge et par minutter på det.Det giver jo en vis sikkerhed og chance for at fange nogle syndere.Jeg hørte nogle eksperter udtale at der "kun" var ca 1800 knivstikkeri på et år. Det er 5 om dagen¨
det er rystende synes jeg.De kunne lige så godt have tilføjet "herregud"det er da ikke noget at hidse sig op over.De sammenlignede med trafikulykker,det mener jeg er helt ude i hampen,for det første er der væsentlig flere mennesker ude i trafikken end på en cafe, og for det andet er der jo ikke nogen der bevidst kører ind i et menneske.

Idioti...igen!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skrevet af Emil A, Fredag den 30. november 2012, 22:40

Hvorfor er der ikke info på kbh politi's hjemmeside, om disse zoner?????

Er det ikke rimelig at borgerne ved, hvor politiet nu igen tilraner sig, overdreven magtanvendelse?

Igen og Igen

Skrevet af Bent, Fredag den 30. november 2012, 19:49

Så er vi tilbage, hvor alt startede. Nemlig ved visitationszoner. Nej og atter nej, det er ikke løsningen. Der skal være 0 tolerance overfor vold.

Er det etniske som udøver denne vold ( for det meste ) er det fandme ud af landet omgående uden diskussion. Når først 10-15 stk. er sendt hjem, kan de se, vi mener det alvorligt. Det ovennævnte har ingen effekt, det har vi set før. Så derfor : UD.

Helt enig - UD af danmark

Skrevet af Ole, Lørdag den 1. december 2012, 13:26

Det er det eneste der vil hjælpe - Pattebørnene forstår
IKKE andet.

Vorherre bevares

Skrevet af John Hansen, Fredag den 30. november 2012, 18:20

Alle, der IKKE går med kniv, bør nægte at lade sig visitere. Tag med på stationen, og vis politiet, hvor meget de spilder deres tid og borgernes penge på det her pjat. Politiet ved ( forhåbentligt ) godt, hvilke typer som går med kniv, hvorfor skal vi så - igen- give dem mulighed for at visitere gud og hver mand? Det er en ydmygende behandling at blive visiteret på åben gade, specielt når andre mennesker står og glor. Ved samme lejlighed kan politiet jo finde lidt brune klumper i lommerne og dermed stikke bøder ud til alle misbrugerne. Så er der lidt flere penge i statskassen, og problemet med psykotiske unge, der går med kniv, er STADIG ikke løst.

Hvor er det konstruktive?

Skrevet af Kenneth, Fredag den 30. november 2012, 22:06

@John
Er du ikke god lige at kommentere på hvordan man så løser kniv-problemet? Jeg mener hvis det at visitere dem politiet har mistankte til ikke er en del af løsningen.

Ikke ved at visitere alle.....

Skrevet af Emil A, Fredag den 30. november 2012, 22:46

Det løser da ikke kniv-problemer, at visitere mig ;o)

Jeg er træt af at politiet, tilraner sig mere magt, end de har i forvejen......som er for meget.

Jeg er selv blevet sigtet uden grund, mens der ikke var zoner, blot for at de kunne visitere mig, og finde ud af, at jeg ikke havde stoffer på mig.

Hjalp det at klage....nej. Hjalp det at klage til rigsadvokaten....nej. Derfra var beskeden blot, at de havde spurgt politiet ;o))))))))

Hvad skal rigsadvokaturet så bruges til?????

De to instanser deler desværre medarbejdere over tid, da mange fortsætter deres karriere i den anden instans. derfor virker systemet overhovedet ikke.

Ja, det er ydmygende at bive sigtet for at være i besiddel af stoffer, for så at frafalde den, når de uberettiget har visiteret mig på åben gade!

Plat

Skrevet af Anton Børgesen, Fredag den 30. november 2012, 17:06

Bare fordi at det er sket er mord, så skal man straks radikalisere tingene. Det giver ingen mening at man indfører visitationszoner i Danmark eller i København. Hvis der sker et mord med en plæneklipper, skulle man så også forbyde plæneklippere?

rystende

Skrevet af jan, Lørdag den 1. december 2012, 08:14

det er ikk helt forkert skrevet! vi skal bare have meget mere og synligt politi på gaden 24 timer i døgnet!jeg har ikk set ordensmagten i byen de sidste 2 år!

Plæneklipper?

Skrevet af Sanne, Fredag den 30. november 2012, 19:50

Nu er det jo ikke voldsomt mange man ser der tager en plæneklipper med i byen med henblik på at slå nogen ihjel med den. Knive derimod, kan jeg godt se en grund til. Og hvorfor skulle folk ikke lade sig kropsvisitere? Det tager fandeme ikke meget mere end 30 sekunder, og hvis det er ens for alle, hvad er så problemet? Skulle vi også fjerne kontrollen i lufthavnene, fordi nogen syntes det er spild af tid at blive tjekket for bomber?