Dom: Fem måneders fængsel for overfald på Yahya Hassan

Den 24-årige Isaac Meyer stod i dag tiltalt for at overfalde digteren Yahya Hassan på Københavns Hovedbanegård den 18. november. Han fik fem måneders fængsel efter straffelovens §244.

Læs også: Nu skal Yahya Hassans overfaldsmand for retten

Læs hele BTs dækning af retssagen her:

(Hvis du læser med fra mobilen, klik her for at læse livedækningen)

Fakta - Yahya Hassans overfaldsmand

Den 24-årige Isaac Meyer er i dag tiltalt for vold og hærværk mod den islam-kritiske digter Yahya Hassan

Tilbage i 2007 hed overfaldsmanden Abdul Basit Abu-Lifa. Her blev han blot 17 år gammel idømt syv års fængsel for terror som den første i Danmarkshistorien. Det sket i Østre Landsret i det, der blev kendt som Glostrup-sagen.

Sagen begyndte i 2005, da 25 personer blev anholdt efter et tip fra politiet i Bosnien. I hovedstaden Sarajevo havde politiet fundet 20 kilo sprængstof på den 19-årige dansk-tyrker AC og den 18-årige svensk-bosnier Maximus.

Ifølge anklageskriftet afværgede anholdelsen et planlagt terrorangreb på et ikke nærmere bestemt sted i Danmark eller udlandet

Abdul Basit Abu-Lifa var en del af terror-cellen og ville også være taget til Bosnien, hvis ikke hans far havde fået nys om planerne og inddraget sønnens pas.

I stedet assisterede Abdul Basit Abu-Lifa sine meddømte ved at udarbejde et manifest for den nystiftede terrorgruppe ' al-Qaeda i Nordeuropa' på sin computer i Brøndby Strand.

I Danmark blev der i 2007 rejst tiltale mod i alt fire personer ved Retten i Glostrup, men kun Abdul Basit Abu-Lifa blev idømt fængselsstraf.

Han slap dog for at blive udvist til Jordan, bl.a. fordi han var født i Danmark, og fordi han risikerede at blive forfulgt i hjemlandet

I 2010 blev han prøveløsladt, og tre år senere - i juni i år - ophørte prøvetiden

Læs også: