KØB PLUS!

Dødsensfarlig udvikling: Vanvidsbilister udnytter udrykninger

Kører råddent i slipstrømmen på ambulancer.

Falck-reddere over hele landet melder om oplevelser med bilister, der i høj fart er fulgt efter udrykningskøretøjer og i nogle tilfælde endda følger med over ved rødt lys. Det skriver metroXpress.

- Nogle gange er det pårørende, der mister jordforbindelsen og følger efter ambulancen. Men det er også flere andre bilister, der følger efter ambulancer under udrykning, siger redder og sikkerhedsrepræsentant for Falck i Region Øst, Kenneth Jensen, til avisen.

Har du selv udnyttet at køre bag et udrykningskøretøj, eller har du oplevet andre gøre det, så skriv til os på 1929@bt.dk eller send en sms til 1929. Du kan også deltage i debatten under artiklen.

Og det er ikke kun i den østlige del af landet at fristelsen kan være for stor for nogle bilister.

- Om det er for at komme hurtigt frem, eller fordi folk er nysgerrige, ved jeg ikke. Men flere biler lægger sig helt op bag ambulancer under udrykning. Det har jeg selv oplevet flere gange. I de 20 år, jeg har kørt ambulance, har adfærden aldrig været værre end nu. Det er dødsensfarligt og egoistisk. Desværre tror jeg, at det er svært at gøre noget ved problemet. Der er en tendens i samfundet til, at man bare skal hurtigt frem, siger redder hos Falck i Slagelse Morten Andersen.

Bilisterne bliver sjældent anmeldt til politiet, med mindre at de har været til chikane for ambulancen.

Hvad mener du om den nye tendens? Kunne du finde på at køre bag et udrykningskøretøj for at komme hurtigere frem? Skriv din mening i debatten under artiklen.

BNB

Din kommentar

Kommentarer

slipstøtm

Skrevet af Hellle Hansen, Torsdag den 10. januar 2013, 06:51

Jeg kunne godt finde på det, hvis det drejede sig om min mand, og jeg ikke måtte køre med ambulancen. Ellers ikke.

Spisetid !

Skrevet af John, Onsdag den 9. januar 2013, 22:00

Jeg holdt en dag ved siden af en kvindelig billist,(Lyskurv) hun havde en gaffel i højre hånd og på sædet ved siden af stod en tallerken med mad.
Hun var da ikke den skarpeste kniv i skuffen !

Hvorfor tror i de gør det??

Skrevet af Tom, Onsdag den 9. januar 2013, 18:10

Er der mon nogen som køre bagefter ambulancer fordi de altid har drømt om det? Køre de mon i nødspor fordi lyden fra dækkene er så meget højere. Overhaler de mon højerom fordi de hader de venstreorienterede?

Nej vel. De gør det af en eneste grund. Alle de fjolser som i årtier har bekæmpet bilismen er skyld i der er alt alt alt for lidt plads på vejene. Ingen kan komme frem. Man skal da være radikal og bo inde på stenbroen for at synes det er i orden at det tager 90 min at komme ind eller ud af København.

Skrot al den offentlige transport som koster meget mere end tilstrækkelige veje. Få bygget de STORE veje som sikre vi kan komme frem i ordentligt tempo og drop så alt det klynkeri over folk som køre aaaaaalt for hurtigt. Bilerne er lavet til at køre 150-170. Få lavet vejene så vi kan komme til det så forsvinder behovet for fartgrænser og avisartikler om folk der følger efter ambulancer.

Vanvid

Skrevet af John J., Onsdag den 9. januar 2013, 14:00

Det er vanvid, jeg kan huske en gang en blev stoppet for i et vejkryds at køre ud foran ambulancen som kørte over for rødt.
Der var så heldigvis også en politibil med.
Da hun blev spurgt hvorfor hun ikke holdt tilbage, var hendes undskyldning "hun kunne ikke hører hvorfra Ambulancen kom"

Der er heldigvis nogle som bliver knaldet.

Skrevet af Rune, Onsdag den 9. januar 2013, 13:55

GGL

Skrevet af GGL, Onsdag den 9. januar 2013, 13:53

Tag bilen lige på stedet, + jailtime, ingen advarselser, ej heller klip
Hvis idioten bruger harvariblink skal straffen være det samme måske lidt hårde da det er endnu mere velovervejet lovovertrædelse.

Hastighed og vandvid hænger ikke sammen

Skrevet af Michael, Onsdag den 9. januar 2013, 11:30

Igen er dette et eksempel på, at farten ikke er det største problem ved ulykker. Men derimod dumhed, manglende omtanke og hensynsløshed.
Det hjælper ikke og sætte ind over for farten altid, det er moralen der skal slås ned på. Hvis folk tager hensyn, holder afstand, bruger blink lys, læser trafikken og kører efter forholdene. Så vil dette automatisk sætte hastigheden ned og mange ulykker vil kunne undgås.
Jeg kører mange km. om året i hele DK og ser hverdag at folk opfører sig fuldstændig tåbeligt. Om de så ligger og maser sig frem, eller folk ligger og kører i yder eller midter sporet på motorvej, så andre bliver sænket og begynder og overhale indenom. Cyklister som kører overfor rødt eller ikke har lys på. Fodgængere som bare vader ud foran biler og cykler, går overfor rødt. Jeg kunne blive.
DANMARK tænk jer om i trafikken, tænk på dine medmennesker. Det koster max. et par sekunder af din.

Det skal koste

Skrevet af J:P:Madsen, Onsdag den 9. januar 2013, 11:23

Det skal have den konsekvens at få inddraget kørekort, bil i 2 år og selvfølgelig en stor bøde,hvis man laver noget så hjernedødt.

Tager hensyn

Skrevet af Jørgen, Onsdag den 9. januar 2013, 10:13

Hvorfor er det så svært at indføre de automatiske fotofælder som man i mange år har brugt i f.eks. Norge.

Der er ingen tvivl om at trafikkulturen i Danmark er ved at udvikle sig i en dårlig retning. Vi skal have genindført hensynet og anstændigheden i trafikken.

danmark

Skrevet af mark, Onsdag den 9. januar 2013, 10:09

synes heller ikke at det på nogen måde er okay, men der er mange folk der har travlt med at brokke sig over andre. sandheden er at alt for mange danskere kører elendigt, det har intet med køreskoler at gøre. oplever tit at folk kører alt for langsomt istedet for at holde den fart man må skaber de farlige situationer, i og med at andre overhaler og ja det er den langsomme billists skyld, tag bussen i stedet hvis du har så go tid! noget andet er lyskryds, det er til at blive vanvittig af at folk er så langsomme til at komme igang, det skaber kæmpe køer fordi at folk har tildens til at kigge på bilen foran, istedet for at kigge på lysreguleringen og så bare se at komme afsted så snart den skifter. Og af en eller anden grund tror folk at det er okay at ligge i yderbanen på motorvejen når de bare ligger på 100, få overhalet i en fart og kom så ind til siden så andre kan komme forbi.

DANMARK

Skrevet af Brian, Onsdag den 9. januar 2013, 10:33

God pointe!!

Ja en god pointe men

Skrevet af John J., Onsdag den 9. januar 2013, 13:55

Ja det kunne være en god pointe, men den ene dumhed undskylder ikke den anden.
Jeg ser som cyklist hver eneste dag cyklister der kører over for rødt, kører forbi de der holder ved fodgængerfeltet, og holder på den forkerte side af det, det er typisk kvinder og legetøjscykelryttere, det er også de der samtidig er de sløveste til at komme i omdrejninger.
De gør 3 ting forkert, kører over for rødt, holder der hvor cyklister fra siden skulle holde nem ikke kan på grund af tumberne, og så generer de alle andre lovlydige trafikanter.

SÅ JO jeg fostår godt frustrationen over de "for langsomme" trafikanter, men man er desværre nødt til i trafikken at styre sig, og kun give dem en mental finger ;-)

??

Skrevet af Futti, Onsdag den 9. januar 2013, 16:09

Typsik kvinder?? hvad skal det sige??
Hvis du mener, at det mest er kvinder, der ikke kan finde ud af det, så tager du altså fejl.
Jeg cykler også hver dag, og der er ligeså mange mænd som kvinder, der ikke kan finde ud af at køre på cykel!

Nemt at eliminere problemet

Skrevet af Steen, Onsdag den 9. januar 2013, 10:00

Teknologien findes, så hvorfor har man ikke bare et kamera i begge ender af bilen til at optage trafikken, og ved chikanekørsel, så overdrages båndet blot til politiet til videre efterforskning. Hvorfor ikke bruge de midler der ligger ligger lige for. Ambulancen kan have det som en del af udstyrspakken, så er der rene linjer fra starten af. Infrarødt kamara er også en mulighed, så det dækker hele døgnet.

vandvidsbillist

Skrevet af pia nielsen, Onsdag den 9. januar 2013, 09:57

nej det kunne jeg ikke, det er meget groft og uforsvarligt at gøre det, det må være folk uden hjerneceller eller bare nogen der ikke kan køre ansvarligt, ved ikke om de har taget kørekortet på en køreskole for der lære man da ikke at køre sådan, tænk på hvis de er skyld i en alvorlig ullykke med de udrykningskøretøjer der køre med eller til alvorlige syge, de er syge i hovedet

Mange bilister kører egoistisk!!

Skrevet af Brian, Onsdag den 9. januar 2013, 09:46

Mange bilister sidder med hovedet under armen når de kører bil, glemmer at overholde fartgrænsen, ved at vælge at køre for langsomt.

Til folk der kører efter udrykningskøretøjer, vil jeg sige: brug harveriblinket, som fungerer fint til at komme hurtigt frem i trakfikken!

Mange bilister er store egoister

Skrevet af Juelmanden, Onsdag den 9. januar 2013, 08:53

Rigtig mange er for egoistiske i trafikken (skyldes nok opdragelse eller rettere mangel på samme) og 5% psykopater. De har har glemt første regel i trafikken: VIS HENSYN OG OVERSKUD...

Desværre kører mange med hovedet under armen. Hvorfor parkere så andre kan komme til og blokerer to pladser. En oplevelse netop fra i dag ved knægtens skole.

Det koster ikke noget at vise hensyn eller tænke sig om :-)

At lægge sig bag et udrykningskørtøj gør det farligt for én selv, redere og patient. Hvis ambulanceføreren også skal holde øje med IDIOTEN bagved, så øges risikoen væsentligt for endnu et uheld :/

SLÅ HÅRDT NED PÅ DET... og jeg er ikke DF'er ;-)

/JuelManden

Nej Aldrig!

Skrevet af Vinni Tersløse, Onsdag den 9. januar 2013, 08:53

Jeg har set en personbil køre efter en brandbil. Det er smader ulovligt, jeg har en syg mand, det blev han som 41 årig, man skal huske det ikke kun er naboen det rammer, det kunne være dig selv, kunne du tænke dig, at en syg person skal brænde en masse brændstof af og ikke komme hurtigere frem af den grund, nej vel!

Pladsmangel?

Skrevet af Olga Rasmussen, Onsdag den 9. januar 2013, 08:38

Gad vide hvor mange pladser, der er i en ambulance, hvis den pludselig bremser, og den bagved kørende bil kører op i ambulancen? Skal ambulancen bare fortsætte med sin " hastepatient"og lade den tåbelige billist blive tilbage på vejen? Tænk jer om tåbelige billister!