Dødsbilist tog Nicoline - her er dommen

Den 28-årige polske mand, som her til morgen stod tiltalt ved retten i Holstebro for uagtsomt manddrab efter at have været involveret i den tragiske trafikulykke, hvor en bare ti måneder gammel pige blev dræbt ved Hanstholm søndag den 24. februar, fik tirsdag middag sin dom. 

Ulykken skete, idet tiltalte og en kammerat lå og overhalede hinanden med mindst 110 km/t på Hanstholmvej kort efter klokken 20 på et sted, hvor man kun måtte køre 80 km/t. Da tiltalte på et tidspunkt overhaler kammeraten og en anden bil, følger kammeraten efter og kører herefter frontalt ind i en modkørende 22-årig, hvis 10 måneder gamle spædbarn omkommer i ulykken. Også tiltaltes kammerat og en medpassager omkom.

Læs også: Dødsbilist tog hendes baby: Jeg sang for Nicoline, da han ramte os

- Vi mener ikke tiltalte kan gøres ansvarlig for spædbarnets død og de meget alvorlige kvæstelser som moderen pådrog sig. Tiltalte bliver dog dømt for at køre med for høj hastighed og for at have foretaget uforsvarlig overhaling, samt for, at han ikke standsede op. Det mener vi, han burde have gjort. Han straffes med fængsel i 20 dage og skal betale en bøde på 9.500 kroner, lød det fra dommer Niels Bjerre. 

Anklager Malene Christensen fra Midt- og Vestjyllands Politi havde forinden krævet, at han blev idømt 10 måneders fængsel og fem års frakendelse af kørekortet, idet hun mente at tiltalte var medansvarlig i ulykken, idet hun mente at de to i forening kørte om kap. Hun mente desuden, at det var skærpende, at den 28-årige herefter stak af fra ulykkesstedet.

Læs også: Mor raser: Han stak af fra mit døende spædbarn
 
Omvendt havde den tiltaltes forsvarer argumenteret for, at hendes klient ikke kunne dømmes for de skader, som ulykken medførte, idet det ikke var ham, som kørte ind i kvinden med det lille barn.  

Kort inden dommen fik den tiltalte lov at sige nogle afsluttende ord. Det takkede han ja til, og udtalte: 

- Det er tragisk, det der er sket. Alle familier er meget berørte af det. Men jeg føler mig stadigvæk ikke ansvarlig for det der er sket, sagde han. 

Læs også: