Personalet i svømmehalen Birkebjergparkens Varmtvandsbassin i Næstved opdagede ikke, at en 67-årig svømmehalsgæst i mere end tre timer befandt sig i centerets sauna. Da man fandt ham onsdag eftermiddag, var han død.

Ifølge politiet led den aldrende mand af søvnapnø, hvilket gør, at han har let ved at falde i søvn i dagtimerne. Og politiet mener, at manden faldt i søvn i saunaen.

Men hvordan kan det være, at svømmehallens personale ikke opdagede, at badegæsten i mere end tre timer sov i saunaen?

- Vi har ikke en rutine for at tjekke saunaen. Det er ikke ligesom en McDonalds, hvor man går og krydser af hver time, siger lederen af Birkebjergparkends Varmtvandsbassin Philip Green til bt.dk, og forklarer, at personalet selvfølgelig af og til tjekker saunaen. Men normalt ville svømmegæsten være blevet opdaget af andre af svømmehallens brugere, mener centerlederen.

- Det jo lidt et tilfælde, at dem, der er kommet efterfølgende og bruger svømmehalen, ikke har været i sauna. Det er jo ikke alle mennesker, der kommer i en svømmehal, der går i sauna, forklarer han og fortæller, at Birkebjergsparkens Varmtvandsbassin er en lille svømmehal med kun omkring 250 besøgende om dagen.

Den ældre mand havde deltaget på et svømmehold tidligere på dagen, hvorefter han altså gik op i saunaen. Ifølge politiet kan han have ligget i saunaen i op til fire timer, før han blev fundet. Så længe mener svømmehalens leder dog ikke, at badegæsten kan have været i saunaen.

- Han kan maks. have været der i tre timer, for han havde jo sine svømmetider først, siger Philip Green og tilføjer, at personalet gjorde, hvad de kunne med livreddende førstehjælp, men at det altså ikke lykkedes at redde mandens liv.

Ifølge politiet havde den ældre herre også et ildebefindende i svømmehallens sauna for to år siden. Dengang lå han dog kun i saunaen i et kvarter, før han blev fundet.

Philip Green fortæller nu, at han vil se på, om saunaen kan overvåges bedre:

- Det er jo klart, at vi indskærper overfor personalet, at de skal holde øje med saunaen, ligesom vi også vil indskærpe overfor de mennesker, der går i sauna, at de skal gøre personalet opmærksomme på det, når de går derind, siger han.

Han tilføjer, at dødsfaldet har påvirket svømmehallen:

- Man har det aldrig godt, når der har været et dødsfald. Det er jo altid noget, man gerne vil være foruden.

Foruden at være være centerleder for Birkebjergparkens varmtvandsbassin, er Philip Green også centerleder for Næstved Svømmehal samt for Herlufsholm Svømmehal. Ingen af stederne har man faste rutiner for at tjekke saunaerne.

Politiet ved endnu ikke, hvorfor den 67-årige man, der kommer fra Herlufmagle, døde.

- Vi kan ikke udelukke, at han kan have fået hjertestop. Men der skal afholdes et ligsyn af manden, siger Niels Denny Sørensen, der er leder af lokalpolitiet i Næstved.