Black Cobra styrer belastet Køge-bydel i krigen mod Bandidos og Bloodz. BT har mødt to af gruppens medlemmer.

’Mange af vores brøde har fået en kugle. Så længe de skyder efter os, svarer vi igen. Når vi siger til borgerne, de ikke skal være her, så beskytter vi dem.’

Sådan retfærdiggør to Black Cobra-medlemmer, at de dagligt holder øje med almindelige borgeres færden i den uroplagede bydel Ellemarken i Køge.

De seneste dage har flere politikredse omkring København advaret om, at bande-grupperinger har oprettet egne visitationszoner – vagtværn – som de benytter til at kontrollere almindelige borgeres færden. Tirsdag oplevede en politiker det på egen krop, da Venstre-formand i Køge, Bodil Sø, blev truet til at forlade Ellemarken i Køge. ’Her sker ting og sager i øjeblikket, og du må ikke være her. Det er for din egen skyld’, lød beskeden.

Det er nøjagtig for borgernes egen skyld, siger bandegrupperingen Black Cobra til BT.

- Vi truer dem ikke, men vi beder dem om at forlade området. Der er mange, der vil have ram på os herude, det er ikke godt at være her for dem, siger en ung fyr i 20erne.

Han er medlem af Black Cobra, og det samme er hans kammerat, som går rundt på plænen mellem de 11 boligblokke, der huser Ellemarkens 1.125 lejligheder. Man aner Black Cobra-logoet på hættetrøjen under hans åbne vinterjakke. Den anden, klædt i joggingbukser og dunjakke, fortæller, de spottede os som ’fremmede’ på lang afstand. Der er flere som dem i området, også Cobra-medlemmer fra andre ’afdelinger’, som i denne tid hjælper med at besætte vagtposterne, hvorfra de holder øje med fremmede – og fjenden, der i den verserende krig er rockergruppen Bandidos og indvandrergruppen Bloodz. Som flere af BCs medlemmer har de adresse i Ellemarken.

'Vi kender de 70-årige damer'

- Vi ved, hvem alle er. Vi kender de 70-årige damer, og de kender os. Det er mere de yngre, som tror, vi er farlige, som ikke tør tale med os. I virkeligheden ville vi helst passe os selv, men der er nogen, der vil os ondt, og så må vi beskytte os. Vi forstår, de føler sig truet, når de ser os med masker, men vil de hellere have den her? spørger manden i dunjakken og former med to fingre en pistol og ryster på hovedet.

De vil ikke kaldes en bande, men et broderskab, hvor man beskytter sine brødre 100 pct. ’Også med kugler’.

Har overlevet flere attentater

Kugler har Black Cobras ubestridte leder i Køge-delen, Oruc Fatih Türkoglu, taget flere gange. Han fik i 2011 sin bil gennemhullet i en kugleregn og har overlevet flere attentater. Men det har kun bidraget til hans heltestatus, siger flere kilder tæt på miljøet.

De unge i kvarteret ser op til ham på grund af hans ’mange liv’, som de her to mænd også så op til deres brødre, da de i sin tid – ’meget unge’ – kom med i Black Cobra.

Hvad deres familie siger til deres aktiviteter ’skal vi helst ikke tale om’. Heller ikke om deres mål, metoder eller våben. Eller hvad de har været involveret i - ’man giver lidt, og man tager lidt’, lyder svaret..

- Folk må forstå, at det er ikke 2001 længere, hvor skaller og knytnæver var nok. Det er 2013, det er skydevåben. Vi må forsvare os. Hvis bare folk gør, som vi siger, sker der dem ikke noget, siger manden i dunjakken. De to mænd vil i avisen kun beskrives som ’unge i 20erne’. Flere af de ’meget unge’ sidder og venter på dem i trappeopgangen, til vi er færdige med at interviewe, de smiler og giver hånd som gode venner.