Brian Sandbergs søn tryglede far om at forlade HA

Brian Sandberg afviste sønnens ønske om, at han skulle forlade rockermiljøet.

Det har haft store konsekvenser for Brian Sandbergs 14-årige søn Oliver at have en far, der i mange år var medlem af Hells Angels og nu er medlem af Bandidos.

Det fremgår af bogen ’Exit Hells Angels’, der udkommer i morgen.

Her beskrives det, hvordan sønnen, mens Brian Sandberg sad fængslet i 2010-2012 for bl.a. at have beordret to drabsforsøg, f.eks. ikke måtte lege med andre børn på skolen på Frederiksberg, fordi forældrene til klassekammeraterne var bange for at lade deres børn være sammen med sønnen af en kriminel rocker.

Og mobningen i skolen fik Oliver til at bede sin far om at forlade Hells Angels. Et ønske, der bestemt ikke faldt i god jord hos Brian Sandberg:

- Det må du aldrig spørge mig om igen, lød det ifølge bogen ’Exit Hells Angels’ fra Sandberg til sønnen under et besøg i Vestre Fængsel, hvorefter Brian Sandberg gik tilbage til sin celle, tændte for fjernsynet, satte sig på briksen og gav sig til at se et afsnit af ’Beverly Hills 90210’, som han havde set utallige gange før.

Afviste sønnen

Brian Sandberg uddyber over for BT, hvorfor han på det bestemteste afviste sønnens forespørgsel:

- Jeg sad i fængsel med en dom på næsten 12 år, og jeg var meget frustreret over min situation. Det gjorde pisse ondt, da han spurgte, og jeg fik det også dårligt over, at det også havde store konsekvenser for ham, at jeg sad inde.

Men man kan vel ikke fortænke forældrene på din søns skole i, at de ikke ønskede, at deres børn skulle lege med sønnen af en kriminel rocker, der på det tidspunkt var dømt for at have beordret to drabsforsøg?

- Det er et svært spørgsmål, fordi jeg er en type, der aldrig kunne finde på at dømme mennesker, fordi deres forældre måske har lavet noget. Men når du spørger på den måde, kan jeg godt forstå, at det var svært for de andre forældre, siger Brian Sandberg.

Skiftede skole

Det var ikke kun de andre børn, som Oliver Sandberg ikke måtte lege med på skolen. Hvis der var ballade i skolegården, fik Oliver, ifølge bogen, altid skylden, og hvis han protesterede, blev det altid udlagt som om, at Brian Sandberg ville sende AK81 efter børnene eller forældrene. Udsagn, som Brian Sandberg ryster på hovedet ad og kalder ’absurde’.

Til sidst måtte Oliver Sandberg skifte skole for at begynde på en frisk, og det fik ’hetzen’, som Sandberg selv kalder det, til at stoppe.

I dag er Brian Sandberg medlem af Bandidos, og han mener selv, at han trods medlemskab af en ny rockerklub har sønnen som førsteprioritet:

- Inden jeg meldte mig ind i Bandidos, forklarede jeg dem, at min søn kom i første række, og det accepterede de. Han bor hos mig hver anden uge i Helsingør, og det fungerer godt, siger Brian Sandberg.

Læs også: