Krimi

Branden ifølge Amin: Sådan skete det

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

ARKIV- -Politiet fandt Amin Skov ved ankomst til brandalarm på Restaurant Vejlegården. Han er nu indlagt. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012) Foto: Torkil Adsersen

Amin Skov har forklaret, at han forud for den gådefulde brand på Restaurant Vejlegården sad på sit kontor i nogle timer efter lukketid og ordnede regnskaber.

I et stort interview med bt.dk i sidste uge udlagde han de dramatiske minutter sådan:

- Op til det, der skete den nat, sad jeg på kontoret i restauranten og Amin Skov eller politiet - hvem tror du pårbejdede med at ordne papirer, bestille varer og gøre klar til en række arrangementer, vi havde forude. På et tidspunkt bliver jeg tørstig og går ud for at hente en sodavand i baren. Dér bliver jeg pludselig overfaldet , sagde han. Og tilføjede:

- Jeg ser to personer - den ene har maske på, og den anden registrerer jeg kun ved at se benene. Jeg får et slag i tindingen i venstre side af hovedet, og så husker jeg ikke rigtig mere, før jeg vågner op på gulvet. Jeg er meget omtåget og rejser mig op, og så får jeg en røgsky i hovedet, så det er helt sort omkring mig. Det lugter brændt, og det svier i halsen, så jeg får brækfornemmelser. Jeg "panikker" nærmest, og så søger jeg bare den hurtige vej ud gennem vinduet i kontoret. Og husker ikke mere, før jeg næste dag vågner op på sygehuset.

Amin Skov blev hentet i ambulance, efter alarmen gik på stedet. Han blev indbragt til skadestuen på Vejle Sygehus klokken 02.25. Efter at være blevet undersøgt og bl.a. CT-scannet for eventuelle brud og andre fysiske skader, blev han overført til intensiv-afdelingen til behandling for røgforgiftning.

 

Afstemning

Vejlegårdsagen - kort fortalt

November 2011: Amin Skov overtager forpagtningen af Restaurant Vejlegården i Vejle. Han opsiger stedets hidtil gældende overenskomst med fagforbundet 3F og tegner i stedet overenskomst med Kristeligt Fagforening.

December 2011: 3F varsler konflikt mod Vejlegården.

Marts 2012: 3F stiller med 50 blokadevagter foran restauranten. De mødes af moddemonstration af Venstres Ungdom og Liberal Alliances Ungdom.

April 2012: 3F inddrager en række øvrige LO-forbund i sympatikonflikter. Der har været daglige blokader lige siden.

November 2012: Arbejdsretten afgør, at 3Fs konflikt er lovlig, men at forbundet dog er gået for vidt i visse tilfælde.

21. december 2012: Der opstår brand på Vejlegården, og der er flere arnesteder. Amin Skov indlægges med røgforgiftning. Restauranten har ikke været genåbnet.

22. januar 2013: Amin Skov sigtes af Sydøstjyllands Politi for selv at stå bag branden på Vejlegården.

Relaterede

Det læser andre