Krimi

Brændende vindmølle: Politi afspærrer stort område

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

(Arkivfoto) Foto: Morten Stricker

En brændende vindmølle har fået politiet til at afspærre et større område syd for Ribe. Årsagen er en brændende vindmølle, som risikerer komme til at løbe løbsk.

- Den kan i værste fald blive smadret ud over det hele, forklarer vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi Ole Aamann.

Den farlige situation opstår ifølge politiet, hvis gearkassen i toppen af møllen bliver defekt på grund af overophedning. Hvis det sker, kan møllen ikke bremse, og vingerne kan så komme til at dreje så hurtigt, at den tonstunge mølle bliver revet fra hinanden. Politi og brandvæsen står magtesløse i situationen.

- Brandvæsnet tør ikke komme tæt nok på til at gøre noget ved det, så vi må afvente og følge udviklingen, siger Ole Aamann til BT.

Politiet har afspærret et område på 500 meter i radius rundt om møllen for at sikre, at ingen kommer til skade, hvis den går i stykker. Møllen er placeret i et øde område ved Gyvelvej nær Skærbæk.

Det læser andre