Krimi

Avis afslører: Norsk politi i hemmelig aktion mod smuglerbåd

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Smugler dræbt i Ålbæk Havn. Her ses havnen i Ålbæk, hvor politiet er i gang med undersøgelser. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2013) Foto: Henning Bagger

Båden, som søndag aften skulle smugle 250 kilo hash ud af Aalbæk Havn, var udstyret med en GPS-sender. På den måde kunne politiet følge bådens færden.

En GPS-sender var med til at sætte politiet på sporet af den båd, der søndag aften skulle have smuglet 250 kilo hash ud af Aalbæk Havn.

Det er den norske avis Fædrelandsvennen, der ifølge dagbladet.no skriver, at båden, inden den satte kurs mod den nordjyske havn, blev udstyret med en GPS-sender. Det var ifølge politiets oplysninger en 49-årig nordmand, som senere døde i en skudveksling med politiet, der sejlede båden fra Norge til Aalbæk Havn.

Læs også: Ven til dræbt narkosmugler i chok: Hvorfor skød du, Stein?
Læs også: Kompliceret aktion: Derfor deltog PETS aktionsstyrke og frømandskorpset på Aalbæk Havn

Leif Vagle, der er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet i Agder Politidistrikt, vil ikke over for Fædrelandsvennen kommentere oplysningerne om GPS-senderen, fordi det primært er dansk politi, der udtaler sig om sagen.

På mandagens pressemøde på politigården i Aalborg, hvor Nordjyllands Politi og Den Uafhængige Politiklagemyndighed orienterede om sagen, kom det frem, at dansk politi har arbejdet med narkosagen siden efteråret 2012, hvor norsk politi henvendte sig.

Relaterede

Det læser andre