En 40-årig Arriva-leder blev tiltalt for blufærdighedskrænkelse, efter han slikkede en 23-årig, kvindelig buschauffør på brysterne, da hun bad om en fridag. Chefen blev dog frikendt i retten, skriver sn.dk og Dagbladet Roskilde.

Blev en 23-årig kvindelig buschauffør udsat for blufærdighedskrænkelse og en lidt for nærgående chef, eller var hun selv med på det, da et spørgsmål om en fridag udviklede sig til, at den mandlige chef slikkede og suttede på hendes bryster?

Det spørgsmål måtte Retten i Roskilde for nylig behandle, da en 40-årig mandlig leder hos busselskabet Arriva sad på anklagebænken tiltalt for at have været for nærgående over for sin kollega samt for at have blufærdighedskrænket hende.

De to parter var tilsyneladende enige om, at episoden havde fundet sted – men ikke, hvad der lå til grund for den.

Mens den unge kvinde havde følt sig forulempet, så mente hendes leder, at hun selv havde været med på legen.

Episoden udspillede sig i april sidste år, hvor den unge buschauffør var mødt op på Arrivas anlæg på Navervej i Roskilde på sin fridag for at tale med lederen, skriver sn.dk.

Den 40-årige sørgede for vagtplaner, og den unge kvinde var ifølge hans forklaring interesseret i at få fri en bestemt dag.

Men den formelle snak resulterede pludselig i en noget intim situation mellem de to. Efter at have pjattet lidt, gik de to ind på et kontor, hvor den unge buschauffør ifølge lederens forklaring skulle have sagt, at hun savnede at blive rørt ved. Det tilbød lederen at gøre og løftede op i hendes bluse, hvorefter han kyssede hendes bryster.

Det er dog ikke helt sådan, som den 23-årig mente, at det var foregået. Hun kunne i retten ikke huske detaljer, men mente ikke, at hun havde gjort noget for at opfordre til lederens tilnærmelser. Hun mente desuden, at det var ham, der havde løftede op i hendes bluse – og fortalte, at hun var blevet handlingslammet, mens det stod på – indtil hun pludselig ”vågnede op” og trak sin bluse ned.

Da Arriva blev bekendt med sagen, blev lederen bortvist.

Retten i Roskilde valgte at frikende Arriva-chefen, da man ikke mente, at  der var bevis for, at lederen havde gjort noget imod kvindens vilje, da hun ikke havde gjort noget for at gøre lederen opmærksom på, at hun helst ville være fri for hans tilnærmelser