Anonym giver 180.000 kroner for at få Michael hjem fra Filippinerne

Fem måneders mareridt er måske snart slut for Michael Christensen fra Nordfalster

Han har været lænket til en hospitalsseng i Cebu i Filippinerne, siden han i august sidste år kørte galt på en motorcykel.

Den 47-årige dansker blev alvorligt kvæstet, men han har ikke nogen rejseforsikring og kan derfor ikke komme hjem.

Hans familie har allerede betalt 185.000 kroner i hospitalsregninger, og en privat indsamling på Facebook har kun givet omkring 5000 kroner i kassen. Og det er langt fra nok til at dække for behandlingen og transporten hjem. Nu har anonym imidlertid meldt sig og smækket 180.000 kroner oveni.

Og det er godt nyt for Michael Christensen, som ellers går en usikker fremtid i møde på det filippinske hospital. Han er bogstaveligt talt bundet til sengen, fordi der ikke er personale, der kan hjælpe ham op. Han kan ikke bevæge sig. Har mistet stemmen, og det halter også med hygiejnen.

- Det er så forfærdeligt. Hvis vi ikke får skaffet de penge, så kan vi ikke få ham hjem, og skal han ligge dernede, så dør han jo, for de kan ikke hjælpe ham mere, sagde hans mor, Ruth Christensen, forleden til TV2 Øst.

Det store pengebeløb skal både bruges til flybilletter, men også til at betale for, at Michael Christensen kan få en læge og en sygeplejerske med sit i flyet.

- Det er helt fantastisk. Nu har vi forhåbentligt pengene til, at Michael kan rejse hjem. Næste skridt er, at flyselskabets læge godkender rejsen, siger Janne Tholstrup, som er stifteren af Facebookgruppen 'Kan vi sammen få Michael hjem fra Fillippinerne', til Folketidende.

Ifølge avisens oplysninger viser beregninger fra Udenrigsministeriets Borgerservice, at det mindst kommer til at koste 175.000 kroner at få Michael Christensen hjem. Men det kræver, at flyselskabets læge godkender, at han kan tage med flyet, og det er man i øjeblikket ved at undersøge. Sker det ikke, skal den kvæstede dansker med SOS International hjem, og det kan bliver meget dyrt. 

Derfor fortsætter indsamlingen på Facebook. 

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08