Krimi

Amin: Det er Hollywood-myter

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Amin Skov, som tirsdag formiddag er blevet sigtet af Sydøstjyllands Politi for selv at stå bag branden på Restaurant Vejlegården, slog i to interviews med BT i sidste uge en pæl igennem spekulationer om, hvorvidt han selv kan have forbindelse til den gådefulde brandstiftelse. Foto: Camilla Rønde

Amin Skov, som tirsdag formiddag er blevet sigtet af Sydøstjyllands Politi for selv at stå bag branden på Restaurant Vejlegården, slog i to interviews med BT i sidste uge en pæl igennem spekulationer om, hvorvidt han selv kan have forbindelse til den gådefulde brandstiftelse:

- De her teorier hører ét sted hjemme, og det er i Hollywood. Jeg er træt af alle de gisninger. Jeg har folk, der skriver til mig på Facebook, at jeg aldrig har været indlagt. At jeg aldrig har haft nogen skader. Der er ingen respekt for mig og min familie. Folk synes, det er vigtigere, at de får stillet deres nysgerrighed, end at vi får tre uger til lige at komme på toppen igen og etableret en normal hverdag. Men ethvert fornuftigt menneske kan jo se, at jeg ikke har nogen grund til at brænde den restaurant, og at jeg har haft et skadeforløb efter overfaldet.

Han understregede:

- Nej, den slags er kun noget, der hører til i Hollywood-film. Hør her: Vi er et ApS, så det letteste ville jo være bare at lukke, hvis det var det, det handlede om. Derudover havde vi i forvejen varslet tre ugers lukning, hvor vi ikke ville have omsætning alligevel, og jeg ejer jo hverken bygningen eller inventaret, fordi jeg kun har forpagtet stedet. Så hvilken interesse skulle jeg have i det?

- Politiet har stillet en masse kritiske spørgsmål, men det ser jeg bare som en naturlig del af processen. De skal jo undersøge alle muligheder. Og jeg går ud fra, at de som fornuftige og upartiske mennesker ser på beviserne og udelukker den teori. Der vil sikkert altid være andre, som på grund af politiske synspunkter aldrig bliver overbevist, men det er der ikke noget at gøre ved.

Afstemning

Vejlegårdsagen - kort fortalt

November 2011: Amin Skov overtager forpagtningen af Restaurant Vejlegården i Vejle. Han opsiger stedets hidtil gældende overenskomst med fagforbundet 3F og tegner i stedet overenskomst med Kristeligt Fagforening.

December 2011: 3F varsler konflikt mod Vejlegården.

Marts 2012: 3F stiller med 50 blokadevagter foran restauranten. De mødes af moddemonstration af Venstres Ungdom og Liberal Alliances Ungdom.

April 2012: 3F inddrager en række øvrige LO-forbund i sympatikonflikter. Der har været daglige blokader lige siden.

November 2012: Arbejdsretten afgør, at 3Fs konflikt er lovlig, men at forbundet dog er gået for vidt i visse tilfælde.

21. december 2012: Der opstår brand på Vejlegården, og der er flere arnesteder. Amin Skov indlægges med røgforgiftning. Restauranten har ikke været genåbnet.

22. januar 2013: Amin Skov sigtes af Sydøstjyllands Politi for selv at stå bag branden på Vejlegården.

Relaterede

Det læser andre