Kendelsen fra Østre Landsret om adgang til beslaglagt materiale sikrer ikke kildebeskyttelsen, lyder det fra Aller Media, der vil søge at indbringe sagen for Højesteret.

Aller Media vil indbringe sagen om politiets adgang til beslaglagt materiale for Højesteret.

Det siger Aller Medias advokat, Hans Jakob Folker, til BT.dk, efter at Østre Landsret fredag slog fast, at beslaglæggelsen af computere og telefoner hos ansatte i medievirksomheden var i orden, men at byretten skal gennemgå materialet, før det kan overgives til politiet.

Det sker af hensyn til kildebeskyttelsen. Men ifølge Aller Media er det ikke tilstrækkeligt.

»Vi er skuffede over den kendelse, og vi går videre med den. Vi beder derfor procesbevillingsnævnet give os tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret. Det må være det rigtige for os. Det er ikke sådan, at vi ikke vil samarbejde. Det vil vi gerne, men det skal være på en måde, så vi sikrer kildebeskyttelsen,« siger Hans Jakob Folker til BT.dk.

Aller Media er utilfreds med, at politiets teknikere ifølge kendelsen får det første gennemsyn af materialet.

»Vi læser kendelsen sådan, at retten tillader, at politiet kopierer alt vores materiale ind i politiets systemer. Sådan mener vi ikke, at kildebeskyttet materiale skal behandles første gang. Det er den væsentligste årsag til, at vi går videre med det,« siger Hans Jakob Folker til BT.dk.

Politiet fik i juni af Retten i Glostrup tilladelse til at gå gennem det beslaglagte materiale, men afgørelsen blev kæret af Aller Media, der mente, der ville være et overgreb på kildebeskyttelsen.

Med fredagens afgørelse slår Østre Landsret fast, at beslaglæggelsen af materialet var i orden, men specificerer samtidig, at gennemgangen af materialet skal foretages af retten, inden det overgives til politiet.