Familie, venner og motorsportskollegaer har netop sagt et sidste farvel til racerkøreren Allan Simonsen, der omkom under Le Mans.

Lidt før kl. 16 bar Allan Simonsens nærmeste kisten ud af Odense Domkirke. Blandt dem, der bar Allan af sted på den sidste rejse, var Allans kæreste Carina, der ikke kunne holde tårerne tilbage. Med hænderne foran ansigtet hulkede hun, mens hun knugede sin og Allans etårige datter Mie-Mai ind til sig. Også Allan Simonsens far, Poul Erik Simonsen, var med til at bære kisten ud af kirken. Familie og venner så sønderknust til, mens kisten blev lagt op i rustvognen og kørt væk.

For under et år siden var racerkøreren Allan Simonsen og familien samlet ved Odense Domkirke for at fejre Allans datter Mie-Mais dåb. I dag var familien igen samlet ved den store røde murstens kirke, men denne gang var glæden blevet erstattet af en knugende sorg.

For i dag skulle et-årige Mie-Mai sige farvel til sin far, Allan Simonsen . En far der blev revet bort fra hende alt for tidligt.

Den 34-årige racerkører mistede livet i en tragisk ulykke, da han 22. juni, kort efter starten på 24-timers racerløbet Le Mans i Frankrig, forulykkede i sin Aston Martinracer.

Bisættelsen startede kl. 15, og inde i kirken, der var fyldt til bristepunktet, fortalte sognepræst Anne Reiter om Allans liv og den store kærlighed til ham. David Richard, den øverste chef for Aston Martin, som Allan Simonsen kørte for, holdte også en tale i kirken.

Blandt dem, der i dag sagde farvel til Allan Simonsen, var også flere danske motorsportsfolk. Racerkøreren Tom Kristensen, Jan Magnussen og Jason Watt var med i den fyldte kirke, hvor der er plads til 800 personer.
En meget berørt Tom Kristensen dedikerede forrige weekend sin Le Mans-sejr til afdøde Allan Simonsen.

Kollegaen Jan Magnussen var også kommet for at vise sin respekt, fortalte han i går til bt.dk.

- Jeg kommer for at vise min respekt for Allan og hans familie.

Med tårer i øjnene tog Allans kæreste Carina med lille Mie-Mai på armen imod folk, da de ankom til kirken. Knust af sorg.

Kirken var fuld af blomsterkranse. Allans mormor havde været med til at pynte kisten, der var svøbt i et stort dannebrogsflag, mens der på kisten stod toppen af den pokal, som Allan vandt med sin 2. plads ved Le Mans i 2010.

Allan Simonsen var kendt som en af verdens bedste kørere i GT-klassen, og kolleger fra hele verden bl.a. Australien og Tyskland har meldt deres ankomst til begravelsen.

- Det er dejligt at se, at der er en så stor interesse for at deltage i Allans begravelse. Det viser jo bare, at han var et elsket menneske. Det kan vi kun være beæret over, fortalte Allans storebror, Johnny Simonsen, i går til bt.dk.

Efter Allan Simonsens død har Dansk Automobil Sports Union (DASU) oprettet en fond, der indsamler penge, der ubeskåret vil gå til Allan Simonsens efterladte, kæresten og deres et-årige datter.

Oven på den forfærdelige tragedie er det nemlig kommet frem, at det er usikkert, om Allans kæreste Carina og datten Mie-Mai er sikret økonomisk. Parret var nemlig ikke gift, og indtil videre er der ikke dukket hverken testamente eller forsikringer op, oplyser Allans storebror, Johnny Simonsen.

Selv om Carina Lundbye Hansen lige nu befinder sig i sit livs værste krise, har hun alligevel overskud til at glæde sig over indsamlingen.

Det er stadig meget uvirkeligt for hende, at hendes kæreste er væk.

- Det bliver en sindssyg hård dag, men jeg håber og tror også, at den bliver rigtig smuk. Jeg ved ikke, hvordan jeg vil reagere, fortalte Carina i søndags til bt.dk om dagens bisættelse.

Sagt ved bisættelsen

Allan Simonsens far, Poul Erik Simonsen
- Han var en dejlig dreng. Altid flink og altid hjælpsom. Den her sorg findes ikke større. De sidste dage har været meget meget svære. Næsten ingen søvn og næsten ingen mad. Det her er næsten ikke til at bære.
Det betyder enormt meget for mig, at så mange kollegaer og venner fra hele verden er mødt op. Det gør stort indtryk på mig.

Det tidligere racerkører Jason watt
- Jeg vil huske Allan som en af de racerkørere, som ville ofre alt for at leve drømmen. Det var lige meget hvor I verden, der var løb, så var han der. Og tragisk nok, så flaskede tingene sig jo for alvor for ham her til sidst. Jeg er lidt ældre end ham, så jeg kendte ham jo ikke så godt, men jeg er kommet for at vise min respekt. Det var det, som hjalp mig i en svær tid, da jeg havde min ulykke - altså at folk mødte op og støttede mig, det betød alt. Så jeg håber, at jo flere der kommer, jo mindre smertefuld bliver deres minde måske.

Vennen og racerkollegaen Michael Outzen
- Jeg har kendt Allan siden jeg var 10 år, hvor vi kørte go kart sammen. Han hjalp mig op gennem min gt-karriere. Han var som en storebror for mig på racerbanen. Jeg vil huske ham for at være verdens bedste gt-kører og en fantastisk kammerat.