BT digital
Politi ved Københavns Byret Foto: Nils Meilvang
Afhopper skal fælde Københavns bande-top
Et ungt medlem af bandegrupperingen Brothas vidner netop nu i dybeste hemmelighed mod sine tidligere bandebrødre i en sag om drabsforsøg i juli 2011. Foto: Nils Meilvang

I største hemmelighed sidder en ung afhopper fra en af landets hårdeste indvandrerbander, Brothas, netop nu i vidneskranken i Københavns Byret. Her tilstår han sin rolle i et drabsforsøg fra juli 2011 i et bageri. Og retter fingeren direkte mod toppen af Brothas.

Det erfarer B.T.

Drabsforsøget skete i et bageri i Heimdalsgade i fjor, hvor en mand blev stukket i brystet med en kniv og efterfølgende skudt tre gange.

Siden blev en stribe bandemedlemmer - herunder flere ledende - varetægtsfængslet og sigtet i sagen. Så sent som i går efterlyste Københavns Politi atter et af de formodede medlemmer, der også er sigtet i sagen, men på fri fod, nemlig Mohamad Walid Hamadeh.

Retsmødet afvikles i dybeste hemmelighed. Så hemmeligt er det, at byretten - i strid med reglerne - har slettet afhopperens navn fra retslisten. Heller ikke foran retslokale 1 i Københavns Byret var navnet at finde, da retten blev sat kl. 9.30.

Tre gruppevogne står parkeret foran byretten, og B.T.'s udsendte blev kropsvisiteret og scannet, og måtte hverken medbringe tændt computer eller telefon i retslokalet.

Anklager Laura Birch - der også var anklager i sagen mod blandt andet HA-rockeren Brian Sandberg, der sammen med 14 andre ligeledes blev fældet af en afhopper fra egne rækker, MFP - begærede retsmødet holdt for dobbelt lukkede døre, så avisens udsendte fik hverken sigtelse eller et glimt af den unge mand, hvis identitet dog er B.T. bekendt.

Han er sigtet for at have spillet en mindre rolle i drabsforsøget, som han ifølge B.T.'s oplysninger vil tilstå - ligesom han vidner mod sine tidligere bande-brødre.

Sagen køres som et såkaldt indenretsligt forhør, der går ud på at sikre særligt vigtige vidneforklaringer, hvis der skulle ske noget med vidnet - eller hvis vidnet senere skulle ombestemme sig. Derfor var forsvarerne for de andre sigtede i sagen også mødt.

Samme procedure brugte politiet i øvrigt også i sagen mod Sandberg. Her lagde afhopperen MFP også alle kortene på bordet indenretligt.
SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook