Afhopper skal fælde københavnsk bande-top

I største hemmelighed sidder en ung afhopper fra en af landets hårdeste indvandrerbander, Brothas, netop nu i vidneskranken i Københavns Byret. Her tilstår han sin rolle i et drabsforsøg fra juli 2011 i et bageri. Og retter fingeren direkte mod toppen af Brothas.

Det erfarer B.T.

Drabsforsøget skete i et bageri i Heimdalsgade i fjor, hvor en mand blev stukket i brystet med en kniv og efterfølgende skudt tre gange.

Siden blev en stribe bandemedlemmer - herunder flere ledende - varetægtsfængslet og sigtet i sagen. Så sent som i går efterlyste Københavns Politi atter et af de formodede medlemmer, der også er sigtet i sagen, men på fri fod, nemlig Mohamad Walid Hamadeh.

LÆS OGSÅ: 300 rockere og bandemedlemmer skal i spjældet i 2012

Retsmødet afvikles i dybeste hemmelighed. Så hemmeligt er det, at byretten - i strid med reglerne - har slettet afhopperens navn fra retslisten. Heller ikke foran retslokale 1 i Københavns Byret var navnet at finde, da retten blev sat kl. 9.30.

Tre gruppevogne står parkeret foran byretten, og B.T.'s udsendte blev kropsvisiteret og scannet, og måtte hverken medbringe tændt computer eller telefon i retslokalet.

Anklager Laura Birch - der også var anklager i sagen mod blandt andet HA-rockeren Brian Sandberg, der sammen med 14 andre ligeledes blev fældet af en afhopper fra egne rækker, MFP - begærede retsmødet holdt for dobbelt lukkede døre, så avisens udsendte fik hverken sigtelse eller et glimt af den unge mand, hvis identitet dog er B.T. bekendt.

Han er sigtet for at have spillet en mindre rolle i drabsforsøget, som han ifølge B.T.'s oplysninger vil tilstå - ligesom han vidner mod sine tidligere bande-brødre.

Sagen køres som et såkaldt indenretsligt forhør, der går ud på at sikre særligt vigtige vidneforklaringer, hvis der skulle ske noget med vidnet - eller hvis vidnet senere skulle ombestemme sig. Derfor var forsvarerne for de andre sigtede i sagen også mødt.

Samme procedure brugte politiet i øvrigt også i sagen mod Sandberg. Her lagde afhopperen MFP også alle kortene på bordet indenretligt.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08