Ægtepar bagbundet og truet af hjemmerøvere

Et midaldrende ægtepar fra Ringsted på Midtsjælland fik sig onsdag aften en slem oplevelse, da tre mørkklædte og maskerede mænd pludselig stod i deres stue.

Med både pistol og kniv truede mændene ægteparret, der begge blev bagbundet med gaffatape, snore og strips i hjemmet, skriver bt.dk.

»Gerningsmændene var ekstremt truende - både verbalt og i deres måde at agere på,« fortæller vagtchef Søren Danielsen fra Midt- og Vestsjællands Politi, der betegner hjemmerøveriet som »groft«.

Røveriet skete på Ømarksvej syd for Ringsted omkring kl. 18.50. Det er et landligt område, hvor der er langt til naboens hjælp, når man får uventede gæster, fortæller vagtchefen.

Ifølge ham gjorde ægteparret da også det eneste rigtige, da de havde pistol og kniv rettet mod sig.

»De tre mænd var meget voldsomme, og ægteparret føjede røverne. De har som sådan ikke lidt nogen fysisk overlast, men de er selvfølgelig ekstremt påvirkede af situationen,« siger vagtchefen.

Røverne truede sig til at få udleveret hævekort, et mindre kontantbeløb og nøglerne til ægteparrets bil, som de efterfølgende flygtede i.

»Det drejer sig om en grå Suzuki med registreringsnummeret EG 28 534,« fortæller vagtchefen.

Signalementet af røverne er meget sparsomt, fordi de var hætteklædte, men Midt- og Vestsjællands Politi vil meget gerne høre fra folk, der har bemærket noget usædvanlig omkring Ømarksvej eller set ægteparrets grå Suzuki i området.

BNB