Mange boligejere har fået penge i klemme hos firmaet Scandia Housing, der administrerer boligudlejning for private. En advokat giver her nogle gode råd til, hvad de uheldige boligejere kan gøre.

Få lejer til at stoppe indbetalingerne til Scandia Housing, og forsøg at få selskabet begæret konkurs.

Sådan lyder de to råd fra boligadvokat Søren Vadegaard Andreasen fra Advokatgruppen til de mange boligejere, der har fået penge i klemme hos firmaet Scandia Housing, der administrere boligudlejning for private boligejere.

Flere af boligejerne har nemlig de seneste måneder oplevet ikke at få de lovede huslejer , som Scandia House normalt sørger for at videresende fra lejerne af boligerne. BT har talt med flere boligejere, der har op til 200.000 kroner til gode hos firmaet, og forleden meddelte firmaet, at man havde opsagt alle medarbejdere med en 14-dages frist.

Ifølge advokat Søren Vadegaard Andreasen kan det være svært at få penge ud af Scandia Housing, hvis firmaet vitterligt ikke har nogen penge. Hans råd er derfor, at man begynder med at begrænse tabet.

- Stop indbetalingerne. Det må helt sikkert være det første skridt. Skriv til Scandia Housing, at man opsiger kontrakten med henvisning til misligholdelse eller forventet misligholdelse grundet de manglende overførte huslejer, og skriv derefter til lejer, at vedkommende fremover skal overføre penge til direkte til dig, fortælle Søren Vadegaard Andreasen til BT.

Hvis man har mange penge til gode hos firmaet, så anbefaler han, at man hurtigt allierer sig med en advokat.

- Hvis ikke Scandia Housing har penge til at betale dem, så kan man begære dem konkurs og gøre krav i konkursboet, fortæller advokaten og tilføjer, at jo hurtigere, firmaet begæres konkurs, des hurtigere sikrer man, at der ikke strømmer penge ud af firmaet.

Ifølge Søren Vasegaard Andreasen kan blot én konkursbegæring kan være rigeligt til at få et firma til at gå konkurs. Begæringen skal bare være velbegrundet.

Søren Vasegaard Andreasen tilføjer dog, at såfremt man vælger at opsige aftalen med Scandia Housing og derved vælger at få lejer til fremover at betale huslejen til boligejeren, så skal man være opmærksom på, at man også selv overtager alle forpligtelser som udlejer overfor lejer.