De unge i bydelen Tingbjerg kommer med en decideret krigserklæring mod Hells Angells efter fredagens skyderi. Samtidig advarer de politiet om, at flere uskyldige kan blive dræbt i konflikten.

Uroen ulmer i den københavnske bydel Tingbjerg, og situationen nærmer sig noget, der ligner Wild West-tilstande.

Skyderier ved højlys dag. Bevæbnede unge i gaderne og bandemedlemmer, der åbent advarer politiet mod at vise sig i området.

Den seneste udvikling tager sit udspring fredag formiddag, da en 24-årig mand blev såret af skud, da han holdt for rødt i et lyskryds. Skudt på klos hold

Gerningsmændene kom kørende i en mørk Ford Mondero med tre antenner, og det fik den angiveligt til at ligne en civil politibil. Den 24-årige anede derfor ikke uråd, da bilen kørte op på siden af ham. En mand kravlede ud af bagdørens siderude og skød mod den 24-årige.  

Episoden får Tingbjerg-gruppen til at advare politiet mod at troppe op i bydelen i civil.

– Vi har ikke noget problem med politiet. Men fremover skyder vi først og spørger bagefter. Ellers risikerer vi flere uskyldige ofre fra Tingbjerg, siger anonyme kilder i bydelen til Ekstra Bladet.

I disse dage er den 25-årige HA’er, Mazdak Fabricius, for retten i Glostrup. Han er tiltalt for drabet på den 19-årige Osman Nuri Dogan, der blev skudt i Tingbjerg i 2008. Drabet er siden blevet set som det, der for alvorl pustede liv i bandekrigen. 

Fredagens skyderi får folkene fra Tingbjerg til at erklære krig mod Hells Angles.

- Det er 100 procent HA. Vi er i krig igen, siger de til Ekstra Bladet.
LÆS OGSÅ: 
Efterforskningschef i bandeenheden i Københavns Politi, Knud Hvass, vil ikke overfor B.T. forholde sig til anonyme kilder.

Han understreger dog, at politiet skal kunne operere i hele byen, og at det er politiet selv, der afgør, under hvilke omstændigheder det kommer til at foregå.

- Vi bliver nødt til at kunne operere i alle områder af København. De kan ikke skræmme os væk, siger han til bt.dk.
- Der er ingen, der skal bestemme, hvor vi skal komme. Det kan vi selvfølgelig ikke tage hensyn til. Vi tager selvfølgelig vores forholdsregler, når vi kommer ud et sted, hvor der er en oppisket stemning, siger Knud Hvass til bt.dk.

- Vi er massivt til stede i de forskellige områder, og vi håber, vi har nogenlunde føling med, hvad der foregår, siger efterforskningschefen til bt.dk.