72-årig mand i livsfare efter slagsmål på bosted

En 72-årig mand er i livsfare efter et voldeligt sammenstød med en anden beboer på det socialpsykiatriske bosted Tangkær på Norddjurs.

Fredag morgen oplyste bostedet ellers, at den 72-årige var død som følge af overfaldet, men det er ikke tilfældet, oplyser Østjyllands Politi til Politiken.

»Der er gået noget galt i kommunikationen fra sygehuset i nat. Han er ikke omkommet,« siger politikommissær Jesper Jørgensen, der er efterforskningsleder i sagen, til avisen.

Han understreger samtidig, at manden er i livsfare.

Da nattevagterne på Tangkær fandt den 72-årige, slog de alarm til politiet, som har anholdt en 42-årig mand, der også er beboer på Tangkjær.

Han vil klokken 13 blive fremstillet i grundlovsforhør sigtet for forsøg på manddrab, subsidiært grov vold.

Ifølge lederen af bostedet, Heinz Jacob, er der tale om »en voldsom og tragisk hændelse mellem to beboere, som både personale og øvrige beboere på stedet er meget påvirkede af«.

»Det præcise forløb skal nu afklares nærmere, men på det nuværende grundlag er det min vurdering, at personalet har fulgt de sikkerhedsmæssige retningslinjer,« fortæller Heinz Jacob i en skriftlig udtalelse.

Region Midtjylland har iværksat en intern undersøgelse af hændelsesforløbet, som er almindelig praksis ved kritiske og alvorlige hændelser i regionens afdeling for psykiatri og sociale forhold.

Medarbejdere på bostedet er blevet tilbudt psykologhjælp efter overfaldet, der fandt sted i den 72-årige mands lejlighed.