36-årig mand død i politiets varetægt

En voldsom 36-årige mand afgik pludselig ved døden torsdag morgen, da han på en båre skulle transporteres fra sygehuset i Nykøbing Falster til en patruljevogn. 

Patruljen fra Sydsjælland og Lolland-Falster Politi var blevet tilkaldt af sygehuset i Nykøbing Falster, da sygehusets personale havde svært ved at kontrollere den 36-årige mand, der var meget voldsom. 

Politiet besluttede i samråd med en læge på sygehuset, at manden skulle en tur i detentionen. Men manden ville ikke frivilligt gå med betjentene ud til politibilen.

- Derfor bliver det besluttet, at han skal lægges på en båre og køres ud til patruljevognen, fortæller Mette Hansen, der er kontorchef i Den uafhængige politiklagemyndigheder, der nu efterforsker sagen. Båretransporten fra sygehuset til patruljebilen gik nemlig ikke som forventet.

- Under den her transport, hvor der er også er en læge tilstede, der opdager man så, at han er livløs, fortæller Mette Hansen. Trods flere genoplivningsforsøg lykkedes det ikke at redde mandens liv, og han bliver erklæret død tidlig tirsdag morgen.

Mette Hansen har endnu ingen oplysninger om, hvor manden kommer fra, eller om hvad han døde af, men hun oplyser, at der skal fortages ligsyn og obduktion af manden fredag.

Det er normal procedure, at Den uafhængige politiklagemyndighed undersøger sager, hvor folk dør i politiets varetægt. Og selv om der, ifølge Mette Hansen, ikke er noget, der tyder på, at der er foregået noget forkert i sagen om den 36-åriges dødsfald, så skal sagen alligevel undersøges.

- Den omstændighed, at der har været to politibetjente derude og har hjulpet med at få ham til at falde til ro, det er tilstrækkeligt, lyder det fra kontorchefen. 

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08