KØB PLUS!

20-årig kvinde behandlet af lægeambulancen der kørte hende ned

Den 20-årige kvinde, der ved sekstiden i morges blev kørt ned af en lægeambulance tæt ved Rådhuspladsen i København, blev behandlet af mandskabet fra den selv samme lægeambulance, fortæller overlæge Claus Skak fra Region Hovedstadens AMK-vagtcentral.

- De steg selvfølgelig ud og behandlede patienten. Men eftersom uheldet skete tæt ved hovedbrandstationen, hvor lægeambulancerne kører fra, kom der kort tid efter en ny lægeambulance og overtog behandlingen, siger han.

Tragedie ved Rådhuspladsen: 20-årig kvinde kørt ned af lægeambulance

Ulykken skete, da en ambulance kørte med udrykning over for grønt lys i krydset ved H.C. Andersens Boulevard og Studiestræde efterfulgt af en lægeambulance.

- Hun har formodentlig overset, at der fulgte en lægeambulance lige efter. Jeg tør ikke sige, om hun er gået over for rødt, da det er usikkert, om det skete i selve lyskrydset. 

Vidner så ung mand hænge i armene: Faldt syv meter ned fra altan

Risikerer at miste øjet efter fyrværkeri-ulykke

Ambulancen, der kørte forrest, så formentlig ikke påkørslen af den unge kvinde.

- Den kørte videre til det knivstikkeri, den var kaldt ud til. Det er ikke sikkert, at de overhovedet har set uheldet. Den lægeambulance, der påkørte kvinden, blev taget ud af drift, så snart den nye lægeambulance ankom til stedet, siger Claus Skak.

Kvinden er blevet opereret for knoglebrud, og hendes tilstand betegnes nu som stabil, fortæller overlægen.

- Knogleskader er ikke i sig selv livstruende, så ud fra hvad jeg har hørt, tror jeg, hun er uden for livsfare, siger han.