Blåbær er slet ikke så sunde, som vi tror.

C-vitamin, karotin, jern, magnesium og antioxidanter. Du ældnes langsommere, dit hjerte styrkes, og kræft forebygges.

Blåbærrenes indhold lyder helt fantastisk, og salget, der er fordoblet i 2009, tyder på, at det virkelig er danskernes vidundermiddel.

Men de små, lækre bær er slet ikke så sunde, som vi tror og håber. Det skriver motionslob.dk

- Som videnskabsmand er jeg ked af at skulle ødelægge festen. Men jeg kan ikke ud fra litteraturen se, at blåbær har den store effekt, og der er ikke noget, som tyder på, at det har antioxidant virkning hos mennesker, siger professor Lars Dragsted fra Københavns Universitet til hjemmesiden.

En af grundene skulle være, at blåbærrenes sunde stoffer åbenbart ikke optages i vores kroppe, når vi spiser dem. Derimod ender 99,9 procent af stofferne i vores afføring.

- Man optager ikke meget af det direkte i kroppen. Det fortæller mig, at der er tale om en stofgruppe, som kroppen ikke ønsker, siger professor Lars Dragsted, som har lavet forsøg på blåbær.

Han tilføjer, at kroppen danner sine egne antioxidanter, men at man selvfølgelig stadigvæk skal spise godt med frugt og grønt.