Jeppe Foldager har vundet sølv ved det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or, der blev afholdt i Lyon

Kokken Jeppe Foldager er den anden bedste i verden til at tilberede pighvar og hummer til forret og oksemørbrad suppleret med indmad som hovedret.

Det fik han onsdag aften dommernes ord for ved det uofficielle kokke-VM i Lyon.

Den franske deltager tog guldet, mens Japan blev nummer tre.

27-årige Jeppe Foldager har indtil for nylig forkælet gæsterne på Søllerød Kro, men fremover skal han arbejde på en endnu ikke offentliggjort restaurant i hovedstaden.

Foldager har haft kokken Christoffer Brink med i Frankrig som assistent. Christoffer Brink har sin daglige gang på restauranten Geranium, hvor han arbejder sammen med en tidligere dansk vinder ved Bocuse d’Or, Rasmus Kofoed, som fik den prestigefulde pris i 2011.

Forud for konkurrencen har de to danskere lavet menuen omkring 50 gange for at forberede sig.

24 lande deltager i årets Bocuse d’Or, og i dommerkomiteen sidder en repræsentant for hvert land. Den danske dommer er John Kofod, der også selv har vundet sølv ved kokkekonkurrencen.