Se billedet: Supermodel springer med på vampyr-ansigtsbehandling

Supermodellen Kim Kardashian introducerede for knap et år siden verden for den opsigtsvækkende skønhedsbehandling "Vampyr-løft," som går ud på, at man tager blod fra armen og smører det ud i ansigtet med en nål. 

Den metode har den israelske model og X Factor-vært, Bar Refaeli, nu også fået øjnene op for. Ligesom Kim Kardashian har hun lagt et billede ud på fototjenesten Instagram, hvor hun ligger indsmurt i sit eget blod.

- Forud for den direkte udsendelse af X Factor i aften klokken 21, gik jeg til Dr. Paula ansigtsbehandling. "Behandling vampire," skriver Bar Refaeli på Instagram.

Blodet skulle efter sigende fylde rynker ud, gør huden strammere og giver et yngre udseende. Det er dog endnu ikke bevist, at metoden rent faktisk virker.

Ifølge New York Post koster sådan en behandling omkring 9000 dollars svarende til knap 49.000 danske kroner.

Ikke skadeligt

Michael Zangani, læge ved Dermatologisk Afdeling på Rigshospitalet i Norge, har tidligere forklaret til den norske avis Dagbladet , at "Vampyr-behandling" ikke er farligt.

- Det er på ingen måde skadeligt, fordi det er patientens eget blod og kroppens egne celler. Der er derfor ingen smittefare, og det giver ingen allergisk reaktion, ligesom andre fyldstoffer kan gøre, siger Michael Zangani og tilføjer:

- Mange mennesker misforstår denne behandling, fordi det ikke er en erstatning for Botox og andre fyldstoffer. Man bruger hovedsageligt denne behandling for at reducere rynker og fast hud, siger han til avisen.

Læs også: