Kendte

Sådan er det gået stjernerne fra 'Huset på Christianshavn'

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Selvom de fleste beboere er døde, lever 'Huset på Christianshavn' i bedste velgående.

40 år er ingen alder. I hvert fald ikke for tv-serien 'Huset på Christianshavn', som runder det skarpe hjørne om lidt.

KLIK DIG VIDERE OG SE HVILKE AF SERIENS STJERNER, DER STADIG LEVER, OG HVAD DE LAVER I DAG

Serien – som banede succesvejen for 'Matador' – fik i 1970 gaderne til at ligge øde, når hele familien Danmark flyttede med ind i 'Huset på Christianshavn' for at følge med i beboernes liv på godt og ondt.

- Det var virkelig en serie, som folk sad klistret til hver gang.

- Selv om jeg allerede havde lavet et par 'Olsen Banden'-film, kunne jeg virkelig mærke, at jeg blev genkendt på gaden på en helt anden måde, fordi den blev sendt i fjernsynet, fortæller Jes Holtsø, som spillede flyttemand Olsens søn William og den dag i dag kun har gode minder om serien.

- Især Poul Reichhardt glemmer jeg aldrig. Han betød rigtig meget for mig på den tid, hvor jeg havde problemer med mange ting. Han var et stort og sødt menneske, som så mig i øjnene og altid gav sig tid til at høre, hvordan jeg havde det, siger Jes Holtsø om et af seriens faste holdepunkter, som i lighed med de fleste andre siden er flyttet til himlen!

Præcis hvor mange der så med, da serien blev sendt første gang 16. maj 1970, har DR ingen tal på. Men et anslået gennemsnit pr. afsnit er 2,5 mio.

Siden er serien blevet genudsendt fire gange og udsendt på dvd.

Relaterede

Det læser andre