Remee svarer igen på DF-kritik: Absurd at fjerne X Factor

Dansk Folkeparti langer i en hård kritik torsdag ud efter talentprogrammet X Factor, som partiet ikke mener hører hjemme på en public service-kanal som DR. Men den kritik er hitmager og X Factor-dommer Remee absolut ikke enig i.

Absurd. Sådan lyder X Factor-dommer Remees kommentar til Dansk Folkepartis udmelding om, at DR bør fjerne X Factor fra sendepladen. Ifølge DFs medieordfører, Morten Marinus, er programmet blevet for dyrt og for dårligt.

- Det er underligt, at man i et år, hvor man skal bruge så mange penge på Melodi Grand Prix, fortsætter med at pumpe millioner ud på et program som X Factor - oven i købet efter et år, hvor man havde den dårligste sæson rent kvalitetsmæssigt, så vidt jeg vurderer, udtaler Morten Marinus til Politiken.dk.

LÆS OGSÅ: For meget underholdning: Borgerlige vil sætte DR på slankekur

Han støttes af flere andre borgerlige politikere, der mener, at DR viser for mange underholdnings- og livsstilsprogrammer, som ikke lever op til stationens public service -orpligtelse.

X Factor-dommer Remee, der var dommer i de første tre sæsoner af talentprogrammet, og som i år vender tilbage bag dommerpulten, mener, at det er en hård kritik.

- Jeg synes, programmet kan en hel masse. Jeg er inspireret af det. Og så længe, jeg selv er det, så tror jeg også, at andre bliver det, siger Remee, der ikke mener, at der findes et reelt alternativ til X Factor.

- Jeg kan ikke se noget andet, der kan levere de facetter og underholdning, som det program kan, siger han.

Remee medgiver, at X Factor de seneste år har mistet noget af sin popularitet. Men når første afsnit af 7. sæson fredag løber over skærmen, så bliver det atter de tre originale dommere: Remee, Lina Rafn og Blachman, der skal dømme artisterne. Og det har givet programmet gnisten tilbage, mener Remee.

-Vi har haft det super sjovt under optagelserne. Der er kommet noget energi tilbage, som har manglet, siger han. 

Gnist eller ej, så rokker det dog ikke ved Morten Marinus holdning til X Factor.

- Selvfølgelig skal Danmarks Radio lave underholdning. Spørgsmålet er bare hvor meget, det skal fylde - og hvor meget, de skal lave, når det er en public service station. Og  så synes jeg bare, at X-faktor har kørt for mange år nu, siger han og tilføjer, at han dog planlægger at se programmet i år. 

- Jeg glæder mig da til at se denne sæson, og jeg glæder mig da over, at Remee er tilbage til dommer, men jeg undrer mig over, at DR vælger at prioritere både at have råd til X Factor og Melodi Grand Prix, når man samtidig nedprioriterer på andre områder, siger han. 
Remee: X Factor er ikke en billet til succes

Læs også: