Det har store konsekvenser for politikeren at stå ved sine meninger.

Det er meget sjældent, at der bliver taget fotografier af Naser Khaders to børn, Sofia på 15 og 11-årige Hannibal. De er heller ikke på Facebook som deres jævnaldrende venner.

Det er for farligt med risikoen for at blive genkendt i offentligheden, når man har en far som Naser Khader, der døgnet rundt er mandsopdækket af sikkerhedsvagter på grund af sine politiske holdninger til islam.

- Det er vigtigt, at de holdes i baggrunden i forhold til min situation, siger Naser Khader på en dejlig sommerdag i Nordsjælland, hvor han holder ferie i et "hemmeligt" sommerhus. Det vil sige: Han har egentlig aldrig rigtigt fri, da han er under konstant opsyn, og han kan heller ikke færdes, hvor han gerne vil.

LÆS OGSÅ: Glad Dennis Knudsen: Fri for antidepressiver

Selv en løbetur langs stranden skal planlægges nøje, og nogle gange bliver det så alligevel forhindret af skærpede omstændigheder. Sådan har hans liv været siden terror-angrebet i New York den 11. september 2001, hvor han kort efter måtte have PET-vagter som den første danske politiker herhjemme.

Og hver gang der opstår nye muslimske terroranslag i verden, optrappes sikkerheden omkring Naser Khader.

- Ja, min kamp for frihed har skabt en total begrænsning af min egen frihed. Jeg kan aldrig være spontan. Hvis en ven inviterer mig til en koncert, skal der sikkerhedsvagter ud og godkende koncertstedet, flugtveje sikres osv. Ofte orker jeg det ikke og beder i stedet vennerne komme hjem til mig og drikke en øl, siger den 53-årige politiker, mens han nyder sommerens frugter og bær med en smuk udsigt til Kattegat.

- Mine børn er trætte af situationen. Når Sofia skal bestille biografbilletter, skal hun huske at bestille to ekstra pladser til sikkerhedsvagter bag sin og venindernes pladser.

LÆS OGSÅ: P3-vært i livsfarlig jagt på Mogens Amdi Petersen

Kærligheden får også trange kår under de omstændigheder, som Naser Khader er nødsaget til at leve under.

- Det er svært at være romantisk med en kvinde, når man er overvåget af vagter. Eller være fjollet sammen med vennerne ude i byen. Det er faktisk 10 år siden, at jeg bare har været i stand til at gå en tur fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv i København. Hvis jeg vil det, koster det et betydeligt sikkerhedsopbud af måske 30-40 betjente på ruten. Det er virkeligheden i Danmark for mig, understreger Naser Khader, der stadig forsøger at forene sig med omkostningen for at kunne ytre sine meninger.

- Jeg gør det, fordi jeg ikke kan lade være. Men jeg vidste ikke, at jeg blev mødt med så megen vrede, da jeg begyndte kampen for frihed. Jeg frygter også for mine børns fremtid. Derfor fortsætter jeg, siger Naser Khader, som er en meget anset og brugt mellemøstlig ekspert i hele verden.

LÆS OGSÅ: Anders Matthesen fejlopereret: Jeg skal leve med det resten af livet

De første tre uger af Folketingets sommerferie tilbragte Naser Khader i USA sammen med børnene. Her oplevede han nogle dejlige dage i jagten på Hollywoods berømtheder.

- I Californien brugte vi en hel dag på at lede efter Kim Kardashian, som min datter er stor fan af. Vi var inde, hvor hun købte salat, og hvor hun trænede fitness. Pinligt for mig at deltage i, men sådan var det. Sidste år ledte vi lige så desperat efter Justin Bieber. Men uden held. Vi købte også et kort over de kendtes adresser, og vi besøgte alle de berømte strande fra realityprogrammerne, griner Naser Khader.

LÆS OGSÅ: Katja K. jubler: Se min nye kæreste

Sønnen var dog ikke helt tilfreds med det tidsfordriv.

- Hannibal orkede det ikke, men han er meget interesseret i historie, så bagefter rejste vi til Berlin for hans skyld, hvor vi så Førerbunkeren og Stasi-museet. Det var en fin kombination.

Naser Khader blev skilt fra sine børns mor i 2010. Siden har han været single.

- Det går ikke så godt med kærligheden. Det er jo meget besværligt med mig på grund af sikkerhedsomstændighederne, men jeg er såmænd en udmærket mand, siger han med et smil.

- Jeg har det egentlig fint med at være single og opsøger da heller ikke kærligheden på datingsites. Men der kan da findes plads til det, siger Naser Khader, der flyttede til Danmark fra Damaskus i 1974.

Artiklen er oprindeligt bragt hos herognu.dk