Yngstemanden i Brødrene Olsen fylder rundt og kan se tilbage på et langt liv, hvor lysere tider fulgte de mørke.

Selv om Niels Olsen med sikkerhed ikke ønsker at tage hele æren for at have ændret verdens gang, så er der dog én begivenhed, han ikke kan løbe fra. For sagen er den, at hvis han ikke havde stået sammen med sin bror den aften i 2000 i Globen i Stockholm og sunget sejren ved Det Europæiske Melodi Grand Prix hjem til Danmark, så havde vi efter al sandsynlighed ikke haft nogen Emmelie de Forest eller endnu en stor international sangfinale ude på Refshaleøen om en lille måneds tid.

For det tidspunkt, hvor Brødrene Olsen vandt med 'Fly on the Wings of Love', blev et vendepunkt for dansk deltagelse i Melodi Grand Prix. 37 år var gået uden en dansk førsteplads. Alle havde efterhånden mistet troen på, at Danmark nogensinde igen kunne vinde den sangkonkurrence igen. Brødrene Olsen trodsede alle odds og fik genoprettet troen på, at Danmark havde en berettigelse Grand Prix-sammenhæng.

Og et eller andet sted, ligger der noget naturligt i, at det blev de to brødre, der skulle skabe vendepunktet. Den simple sang med det fængende omkvæd har altid været deres varemærke lige siden Niels blot 11 år gammel dannede sit første band i 1965 sammen med storebror Jørgen, der var 15 og to andre brødre. Gruppen hed meget naturligt The Kids og spillede samme år som opvarmning for selveste The Kinks ved en koncert i KB Hallen. Det var på det tidspunkt, at Niels fik kaldenavnet 'Noller'. Da en anden af drengene i bandet også hed Niels, syntes dennes mor, at det var passende for yngstemanden. Og det kom til at hænge ved.

Det familiære makkerskab skulle derfra danne grundlag for hele deres musikalske karriere. Begge deltog de i musicalen »Hair« i Cirkusbygningen i 1971 og den efterfølgende turné rundt omkring i Skandinavien og året efter udgav de sammen deres første album med titlen 'Olsen' og hittet 'Angelina'. Det var de vilde år, hvor livet blev levet fuldt og helt. Ikke uden konflikter og sværdslag de to brødre imellem, men altid med en fælles forståelse for hinandens behov og særheder. Den ene plade tog den anden, men succesen kom ikke bare af sig selv. Der skulle hårdt arbejde til med koncerter og et liv på landevejen, hvilket ikke var uden omkostninger. For Niels, der var den indadvendte af de to, betød det et afsavn fra familien med børnene og konen Kirsten og et tiltagende misbrug, der først fandt sin afslutning i 80erne. Det ændrede dog ikke så meget på karrieren, der fortsatte i samme spor med jævnlige bidrag til dansk Grand Prix uden at det blev til nogen sejre.

Lige indtil den dag i 2000, hvor førstepladsen først i det danske Grand Prix og siden i det internationale var hjemme. Sejren vendte rundt på alt. 'Fly of The Wings of Love' blev den største succes i Grand Prix-sammenhæng siden ABBAs 'Waterloo' og brødrenes efterfølgende album blev det bedst sælgende herhjemme i 00’erne. Men symptomatisk for de to, steg succesen og den eksplosive opmærksomhed dem ikke til hovedet. Musikken fortsatte som altid, men gav samtidig Niels muligheden for at udgive bogen »Det er muligt« om sit tidligere misbrug og i øvrigt tage rundt og holde foredrag om emnet. Ingen lyse sider uden de mørke.