Hvis alt gå som planlagt åbner et nyt hotel i Sønderborg i november 2018.

Navnet er Hotel Alsik og skal drives af den tyske hotelkæde Rimc. Det 18 etager høje hotel vil kunne have 190 gæster boende, og det kommer til at koste 600 millioner kroner at opføre hotellet, som Bitten og Mads Clausens Fond og PFA finansierer.

Den kendte tv-kok Jesper Kock skal være gastronomisk rådgiver og ansvarlig for hotellets fire restauranter.

Over for JydskeVestkysten fortæller kokken, der blandt andet er kendt fra tv-programmet 'Masterchef', hvilke slags restaurationer, der er tale om.

På hotellets øverste etage kan man få en 'restaurant i særklasse', på hotellets stueplan vil man opleve en dansk-nordisk inspireret klassisk restaurant. På stueplan vil man også kunne spise på en 'kombineret morgenmads- og gastronomisk internationalt favnende restaurant'. Til sidst, men ikke mindst, vil der også være en restaurant på hotellets spa- og wellnessbad. Her vil det minde mere om en café, hvor man kan få wraps, smoothies osv.

»Fælles for alle restauranter er gode råvarer, det gode håndværk og god smag, men på topfloor er flere hænder i gang. Her skal du kunne få flere retter og vælge tre, fem og syv retter. Det er her, du kan invitere venner og bekendte ud til en fem retters menu, hvis de skal forkæles lidt ekstra. Der er kræset for enhver detalje. Dem, der serverer vin, ved noget om vin, og serveringspersonalet er absolutte eksperter i deres metier. Der bliver et vin walkin, hvor du kan udsøge vine og snakke med personalet om dit valg. Det er også her, du kan få et glas vin med udsigt helt til Flensborg og Haderslev,« siger den 43 år gamle kok til JyskeVestkysten.

Han fortæller dog, at ingen af hotellets restauranter bliver så dyre, at Hr. og Fru Danmark ikke kan spise der. Generelt ville alle restaurationerne have fokus på regionale og lokale råvarer.

Jesper Koch har omkring to årtiers erfaring i branchen. Det har blandt andet resulteret i to kåringer som Årets Kok i 1999 og i 2000. Han har også skrevet flere kogebøger. Jesper Koch er en travl mand. Udover tjansen som dommer i Masterchef, så driver han nemlig tre restauranter i Aarhus - Frøken Kock, Det Glade Vanvid og Restaurant Kok - med sine brødre.