- Hun var en af de sidste store danske filmdivaer, som Lisbeth Movins svigersøn Benny Fjeldsøe siger det. Movin spillede blandt meget andet med i Oscarvinderen 'Babettes gæstebud' fra 1987. Hun blev 94.

Lisbeth Movins karriere var alsidig. Hun spillede i mange år på Det kongelige Teater og senere Det ny Teater. Hun var gíft med den store danske filminstruktør Lau Lauritzen Jr.

Hun var med i såvel folkekomedier som alvorlige film - som for eksempel Carl Th. Dreyers mesterværk 'Vredens dag' (1943), modstandskamp-filmen 'De røde enge' (datidens svar på 'Flammen og Citronen') og misbrugsfilmen 'Café Paradis' (1950).

Movin var ikke for fin til det folkelige. Hun var med i en af de mest kendte danske folkekomedier overhovedet, Morten Korch-filmen 'Det store løb'. Den med 'Ibrahim'.

- Min svigermor sov stille ind i går mandag på Hillerød Hospital. Hun var blevet en ældre dame på 94. Hun faldt og slog sig for en uge siden og blev efterfølgende opereret i hoften. Hun fik en blodprop, og nåede ikke for alvor at komme sig igen, siger svigersønnen til bt.dk.

- Lisbeth Movin havde en fantastisk, lang karriere. Hun er nok mest kendt for rollen i 'Vredens dag', der stadig hyldes af mange store filmmennesker. Mange husker hende sikkert som en af middagsgæsterne i 'Babettes gæstebud', der vandt en Oscar i 1987. Hun var et alsidigt menneske. Hun nåede at sidde fire år som konservativt medlem af kommunalbestyrelsen i Hørsholm, siger Benny Fjeldsøe, der er gift med Movins datter Lone Lau.

- Jeg husker især min svigermor som et pragtfuldt menneske. Hun var perfekt. Det er lige meget, om man taler om hendes karriere som skuespiller eller som privatperson. Hun var en skøn og perfekt mor og bedstemor. De seneste mange år har Lone og jeg levet halvdelen af året på Lancerote. Lisbeth var med os lige indtil hun ikke kunne længere, siger Fjeldsøe.

Lisbeth Movin blev født den 25. aug. 1917 i Odense. Hun blev uddannet som skuespiller på Det Kgl. Teaters elevskole. Hun havde mange roller på Det kongelige Teater og senere Det ny Teater.

Hendes første film var 'Et skud før midnat' (1942) - sidste kendte film var ”Barbettes gæstebud” (1987) og den allersidste var “Sidste akt” (1987 af Ed. Flemming).

Ægteskabet siden 1945 med den aktive filminstruktør, Lau Lauritzen jr., (direktør for ASA-studierne) betød, at Lisbeth Movin i en periode koncentrerede sig om sine de tre børn. Lone Lau fik senere fik en karriere som bl.a. revyskuespillerinde.