Det er ikke for at få medlidenhed. Det er ikke, fordi det som sådan gør ham ked af det.

Men ikke desto mindre har Jim Lyngvild politianmeldt to mænd, der råbte homosvin efter ham på gaden forleden, og efterfølgende har han politianmeldt flere personer på det sociale medie Facebook, der har kaldt ham en række skældsord. Eksempelvis skriver en mand: 'Hvad er problemet i, at de siger homo??? Du er jo en klam bøsse'.

»Det er ikke ordet 'homo', der er nedsættende. Det er jeg ligeglad med. Men når man skriver eller råber lede homosvin efter mig. Så bliver det et problem. Så er det en kriminel handling. Personlig kan der godt ryge en finke af panden fra mig på Facebook, men jeg overtræder aldrig straffeloven,« siger Jim Lyngvild til BT og fortsætter:

»Jeg har lige været efter prins Henrik, inden vi fandt ud af, at han var syg. Og jeg forventer da heller ikke, at han står klar med et ridderkors til mig. Der er jo handling og konsekvens, og det er det, jeg lever mit liv efter. Men der er mange mennesker, der ikke kan se, hvad der er konsekvensen af deres handlinger.«

Han mener, at nogle danskere simpelthen ikke er udstyret med tilstrækkelig viden til at gebærde sig på de sociale medier. Lyngvild mener, at der burde indføre en form for etik- eller juraundervisning på skoleskemaet, så folk som minimum ved, hvad der er lovligt.

»Jeg har ikke noget imod, at de kalder mig for en dum idiot. Det er lidt middelalderligt at råbe sådan noget i offentligheden, men man må gerne have den holdning og sige, at jeg er et klamt røvhul, men man må ikke kalde mig for et bøssesvin. Det er at overtræde straffeloven.«

En hadforbrydelse eller 'hate crime' er defineret som en forbrydelse, der bliver begået mod en bestemt gruppe mennesker på grund af deres race, etnisk oprindelse, religion eller seksuel orientering. I Danmark blev dette indført som et skærpende forhold i straffelovens paragraf 81. nr. 6 i 2005. At det er et skærpende forhold betyder, at forbrydelser, som man mener, er en hadforbrydelse, skal straffes hårdere end ved normal retspraksis.

Jim Lyngvild har skrevet flere opslag omkring emnet de seneste par dage, og det seneste opslag, hvor han navngiver flere af dem, som han har politianmeldt, har udløst nogle overraskende reaktioner.

»Nogle af dem, jeg har skrevet om og benævnt, har skrevet og sagt undskyld. De siger: 'Jeg mente det ikke på den måde' eller sådan noget. Jeg kan sagtens tage mod deres undskyldning, men jeg anmelder dem stadigvæk. Man kan ikke trække den slags tilbage. Når du har sagt det, så har du gjort det,« siger han og uddyber:

»Nu går jeg bare 'all in' på det her. Jeg gider simpelthen ikke mere. Jeg føler mig ikke som et offer. Jeg er sådan set ligeglad. Det berører mig ikke at blive kaldt for et bøssesvin. Men hvis du havde 10 mio. kroner og en person stjal en krone, så ville du nok ikke mærke det. Men det ville alligevel være en forbrydelse.«

Han har fået flere positive meldinger fra andre homoseksuelle eller pårørende til homoseksuelle danskere, der er glade for, at han tager problemstillingen op. En problemstilling som stadigvæk overrasker ham. Jim Lyngvild frygter, at det kan ende med at eskalere, hvis man ikke gør noget ved problemerne, hvorfor det er vigtigt for at ham at tage det op.

»Som en skrev, nu råber de. Næste gang kan det være, de slår eller kaster en homo ud fra femte sal.«

Selvom Jim Lyngvild flere gange siger, at det ikke påvirker ham bevidst, så virker det til, at de mange hadefulde tilråb og skrivelser om ikke andet på et underbevidst plan har påvirket ham.

»Jeg vil ikke sige, at jeg kigger mig over skulderen, men små lyde kan godt få mig til at være i alarmberedskab. Jeg går ikke rundt og er ked af det. Jeg synes ikke, det er trygt at gå ude blandt en masse mennesker, når jeg bliver kaldt for de her ting.«