Jes Dorph-Petersen skifter til et nyt liv, når han begynder som fast Champions League-vært på TV3.
Jes Dorph-Petersen skifter til et nyt liv, når han begynder som fast Champions League-vært på TV3. Foto: Bax Lindhardt

Tv-værten Jes Dorph har fået nyt job, ny kæreste og er klar til at slippe lidt af berømmelsen og titlen som mr. News, som han synes er blevet lidt kliché-agtig

De seneste 22 år har Jes Dorph-Petersen bevæget sig fra fast ankermand på TV2 til hele Danmarks Mr. News.

En titel, der, som han selv beskriver det, langsomt og sikkert har klistret sig fast til ham. Både når han har siddet bag bordet i TV2 Nyhedernes studie, men også som vært for ’Station 2’, ’Hvem vil være millionær?’ og ’Go’ morgen Danmark’. Og ikke mindst de utallige gange, han har stået for livedækning af alt, fra store royale begivenheder til TV2 Sportens OL-transmissioner.

Men om få uger er det slut.

Her tager den 52-årige tv-vært hul på et helt nyt liv og ryster for første gang titlen som Mr. News af sig. I stedet springer han ud som fast Champions League-vært på TV3+, og sammen med navne som Brian Laudrup og Preben Elkjær skal han dække europæisk topfodbold for kanalen. En opgave, der både bliver en udfordring, men også en lettelse.

- Jeg glæder mig meget til fuldstændig at skifte bane. Titlen som Mr. News bærer jeg med en blanding af stolthed og ja, jeg ved ikke, hvad jeg skal kalde det. Det er en titel, jeg aldrig selv har bedt om. Og samtidig kan jeg tydeligt huske, da jeg var barn, hvor Steen Bostrup bar den titel, og jeg virkelig beundrede ham, siger han.

Til BT Jes Dorph-Petersen


Men i dag har titlen langtfra samme beundringsværdige klang, som den havde i barndommen.

- Nu, hvor jeg selv har fået den, så er jeg på én måde glad for den, men jeg synes samtidig, det er en overfladisk, nem og lidt fedterøvsagtig titel. Den kommer virkelig til at klæbe sig til en, og man bliver hurtigt sat i bås. Man ryger hurtigt ind i en kliché-opfattelse, siger han og prøver at forklare det med, at han 68 pct. af tiden er glad for den, mens han 32 pct. af tiden er træt af den.

LÆS MERE I SØNDAGENS UDGAVE AF B.T. ELLER KØB E-AVISEN HER


LÆS OGSÅ:

- 'Jeg var nærmest blevet en statue'
- Skal ikke gemme sig på TV3
- Skilt uden bitterhed
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.