Skuespiller Lars Bom har oplevet sin andel af at blive systematisk forfulgt af en flok mobbere og går til kamp mod mobning i samarbejde med 'Børns vilkår'.

Da Lars Bom var blot 12-13 år gammel havde en del af hans klassekammerater udset sig ham som deres offer og herefter fulgte en periode fyldt med nedrige forsøg på at pille den vordende teenager ned.

Han oplevede at blive skreget i hovedet under en togtur, slået og puffet. Mobberne hængte tegninger af den unge Bom op og sang grimme sange om ham. Herefter trak de hans hvide dunjakke hen ad snavset på Københavns Hovedbanegård og hvert frikvarter ventede der tæsk og ydmygelser.

- Jeg skulle ydmyges og nedbrydes. Og det virkede. Efter en uge var alt kaos inde i mig, og jeg var styret af en angst, der gjorde, at jeg ikke kunne tænke klart. Mit selvværd var i bund, og jeg kunne mærke, hvordan alt ved mig føltes forkert, siger han til magasinet 'Nyt fra Børns vilkår'.

Senere i sit voksenliv har han lært at bruge de negative oplevelser til noget konstruktivt og i dag arbejder han med at hindre mobning i skolerne i samarbejde med organisationen 'Børns vilkår'. Han kan nu se nogle af mønstrene i den mobning han var udsat for, og det giver bedre mening nu, hvor han er en voksen mand.

- Konflikten i sig selv er ikke interessant for den, der mobber. Det er hvordan, det påvirker den, det går ud over, der er interessant. De siger til dig, at du skal være anderledes og at du er forkert, men i virkeligheden er det ikke det, det handler om.

Ud over Lars Boms anden kæphest, som er at børn skal holde sig i form, har han tidligere revet måneder ud af skuespilkalenderen for at promovere sin antimobbekampagne og noget tyder på, at det har sin berettigelse. Hvert femte opkald til 'Børns vilkårs' børnetelefon handler i øjeblikket om mobning og drillerier.