Kendte

'Hamrende heldig at overleve': Her er den originale 'Lille Per' i dag

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Ole Neumann som Lille Per, og Ole Neumann som han ser ud i dag. Foto: Olaf Ibsen / Bent Midstrup
Sådan ser Ole Neumann ud i dag.  Foto: Bent Midstrup
En lille sød purk var han, Ole Neumann, i rollen som Lille Per Foto: Olaf Ibsen
Ole Neumann som Lille Per, og Ole Neumann som han ser ud i dag. Foto: Olaf Ibsen / Bent Midstrup

I denne weekend og næste, er der åben casting på den kommende Far til fire-film. Den originale Lille Per, Ole Neumann, har til gengæld helt lagt stjernelivet fra sig

Otte Far til fire-film nåede det at blive til for den nu 65-årige tidligere skuespiller Ole Neumann. Som 5-årig charmede han sig ind i alle danskeres hjerter i rollen som Lille Per, der havde sin kæleelefant Bodil Kjer i snor, med sange som 'Hej for dig' og 'Til julebal i nisseland'.

Læs også: Sonja fra Saxogade er arbejdsløs - se hvad der blev af alle de danske barnestjerner
Læs også: Se billederne: Dansk barnestjernes frække forvandling

I 1963, da den lille krølhårede dreng var vokset godt og grundigt ud af de korte bukser, gik karrieren videre med tre andre film, lavet efter romaner af Morten Korch. Men så stoppede det i 1966. 

- .Jeg følte at jeg havde aftjent min værnepligt i filmverdenen, da jeg var 18. Det har da været sjovt og jeg har oplevet noget, som ingen af de andre på min alder gjorde. Men skuespilverdenen er en illusion, siger Ole Neumann til bt.dk over telefonen.

Det var Ole Neumanns forældre, der dengang sendte deres søns foto ind til filmsselskabet, der valgte Ole ud af mere end 1100 drenge, der stillede op til rollen. Som 18-årig begyndte den unge mand at interessere sig for musik. Det udmundede i bandet 'Ole Neumann and his newmen'. De indspillede blandt andet en engelsk udgave af Lille Per-hittet 'Hej for dig' med navnet 'Hey for you'. 

Efter en uddannelse som fotograf, og et job som samme på pornobladet Weekend Sex og flere andre småjobs, er Ole Neumann stadig aktiv i musikken. Han er en del af bandet 'Rock4real', hvor han synger og spiller bas. De laver covernumre på de klassiske rockhits og spiller enkelte selvskrevne sange. Ole Neumann fortæller, at bandet har omkring 130 jobs om året rundt omkring.

Læs også: Sådan er det gået stjernerne fra 'Huset på Christianshavn'

- Jeg har altid spillet rock. Jeg har aldrig brugt Lille Per som en del af min musik, jeg gemmer mig godt og nyder bare at være med på holdet, siger han. I mange år blev han dagligt genkendt som Lille Per, men alligevel havde Ole Neumann en barndom ved siden af filmkarrieren. 

- Vi indspillede en film om året i 2-3 måneder og så havde man fri resten af året, hvor jeg for eksempel var et helt almindeligt barn, der arbejdede som bydreng og legede på gaden. Der var ikke samme eksponering dengang, som der er nu, siger han og hentyder til børnestjerner i dag, der ofte er på hele tiden.

Læs også: Ramt af sceneskræk: I dag kører Daniel taxa

Ole Neumann har længe vidst, at der blev pønset på en genindspilning af Far til fire-filmene. Men nogen egentlig holdning har han ikke til dem. 

- Jeg har ikke patent på det. Men det er jo bare ligesom at lave en ny version af en sang. Jeg følger faktisk ikke så meget med i det, siger han. 

Med tankerne på andre barnestjerner, som ikke har klaret tiden efter rampelyset helt så godt, føler Ole Neumann sig heldig i dag. Han er kommet videre fra sin barnerolle, fundet andre glæder og lever i dag langt fra den verden. Rygter har gået om, at Ole Neumann var både død og på stoffer, men intet af det er rigtigt.

Læs også: Se billederne: Barnestjernens frække forvandling

- Jeg har været hamrende heldig at overleve. Jeg fik også lov at være barn ved siden
af. Det gør børneskuespillere jo ikke i dag. Jeg har aldrig haft ambitioner om
et stjerne-liv. Jeg fik lov at være menneske, siger Ole Neumann.

Omkring 550 børn mødte lørdag og søndag op i ASAs filmstudie i Lyngby for at prøve lykken som skuespiller. Næste weekend er der igen åben casting til den populære børnefilm. Du kan se mere om castingen på ASA Films hjemmeside her. 

Relaterede

Det læser andre