Pop-snedkeren Remee skal til lommerne. Den tidligere X Factor-dommer modtog 6. maj et bødeforlæg på 158.000 kr. fra Københavns Politi, fordi han har overtrådt selskabsloven ved i 2011 at have lånt 3,1 mio. kr. i sit selskab Rambams Holding Aps.

Det ulovlige lån blev først betalt tilbage i januar i år og, hvis Remee erkender sig skyldig, skal han betale bøden senest 2. juni.

Professor i selskabsledelse på CBS, Caspar Rose, forklarer, at det er ulovligt at optage aktionærlån, som Remee har gjort, fordi der dermed er en risiko for, at kreditorer kan blive snydt for penge, og at det er helt efter bogen, at Remee har modtaget et bødeforlæg.

- Grunden til, at det er ulovligt at lave aktionærlån, er, at det er med til at beskytte kreditorer og småaktionærer i selskabet. Der er jo ingen garanti for, at pengene nogensinde vil blive betalt tilbage, og ved at trække så store summer ud af virksomheden, udhuler man kapitalen i virksomheden, og det kan i sidste ende betyde, at aktionærer og kreditorer går glip af deres penge, siger Caspar Rose og fortsætter:

- En anden grund til, at det er ulovligt, er, at det er en måde at lave maskeret udbytte uden betale skat af pengene. Når du på lovlig vis trækker penge ud af et selskab, betaler du skat af pengene. Men det gør du ikke ved et aktionærlån, hvor du i stedet bruger firmaet som en slags kassekredit.

Remee ønsker ikke selv at udtale sig, men hans advokat, Claus Molbech Bendtsen, bekræfter bødens størrelse overfor BT:

- Det er korrekt, at Remee har fået et bødeforlæg for overtrædelse af selskabsloven. Det vedrører det aktionærlån, som Remee havde, men som nu er indfriet. I forbindelse med indfrielsen bekræftede både SKAT og Erhvervsstyrelsen, at de frafaldt deres krav mod Remee. Da vi først lige har modtaget bødeforlægget, har vi endnu ikke haft lejlighed til at tage stilling til det. Men hvis politiet har ret, betaler Remee selvfølgelig som andre borgere, siger advokaten.

Læs mere i BTs papirudgave onsdag, hvor vi går tæt på Remees økonomiske op- og nedtur