Efter anklager om kæmpe narkomisbrug: Her er afslutningen på stjernekokkens retssag

Den spektakulære retssag om millionbedrageri af den britiske stjernekok Nigella Lawson og hendes eksmand, den stenrige kunstsamler Charles Saatchi, fik fredag en afslutning.

Efter tre ugers retssag blev tv-kokken Nigella Lawsons to tidligere personlige assistenter pure frikendt for anklagerne om, at de skulle have bedraget det celebre par for op mod seks millioner kr.

Det skriver den britiske avis Daily Mail.

De to italienske søstre, 35-årige Francesca Grillo og 41-årige Elisabetta Grillo, var dog ikke til stede i retslokalet, da retten efter knap ni timers votering hos nævningene fredag afsagde dom. Elisabetta Grillo torsdag fået et panikanfald, da hun kom ind i retten, hvilket resulterede i et voldsomt ildebefindende i retten. Derfor befandt begge søstre sig et andet sted i bygningen, da dommen blev afsagt.

LÆS OGSÅ: Fra gudeskøn og rig til narko-anklaget ravnemor: Tv-kokkens bitre nedtur

Den spektakulære retssag er endt som noget af skandale for stjernekokken Nigella Lawson, der indtil i år ellers har haft et nærmest pletfrit image.

Nigella Lawson, som er datter af det fremtrædende tidligere konservative parlamentsmedlem Nigel Lawson og en mor, der var arving til hotel- og restaurantkæden Lyons, har siden slutningen af 90'erne høstet den ene succes efter den anden som først kogebogsforfatter og senere også som tv-kok.

nigella 234
De to søstre Francesca (th) og Elisabetta Grillo (tv) ses her ved retten. (Photo: TOBY MELVILLE)

I sommer så man dog for første gang, at tv-kokkens liv måske ikke var helt så lyserødt, som mange troede. I juni gik et billede verden rundt af kendiskokken der sidder på en fin restaurant i London, mens hendes mand, kunstsamler Charles Saatchi, tager kvælertag på hende. Episoden endte med, at Nigella Lawson søgte hasteskilsmisse fra sin mand.

Og bedst som tv-kokken måske var at komme ovenpå, så ramlede korthuset sammen igen. Charles Saatchi havde opdaget, at Nigella Lawsons to tidligere assistenter i løbet af en årerække havde lænset parret for en formue.

Se billederne: Milliardærmand tager kvælertag på verdensberømt tv-kendis

De to søstre, hvoraf Elisabetta havde arbejdet for Nigella i mere end 14 år, var tiltalt for at have misbrugt parrets kreditkort for op mod seks mio. kr. Kreditkortene var til for at søstrene kunne købe ind til husholdningen og til parrets tre sammenbragte børn, men i retten kom det frem, at søstrene blandt andet har købt designertøj, dyre flybilletter samt ophold på luksushoteller for pengene.

I løbet af fire år havde Grillo-søstrene spenderet over 6 mio. kr. på sig selv på parrets regning, lød anklagen.

nigeall 12378
Nigella Lawson blev hasteskilt fra sin mand Charles Saatchi, efter at han i sommers tog kvælertag på hende på en restaurant. (Photo: TOBY MELVILLE)

Retssagen ramte dog også Nigella Lawson. For de to søstre forklarede under retssagen, at de rigtig nok havde brugt pengene, men at det var Nigella Lawson, der havde givet dem lov til at bruge løs - ifølge søstrene for at skjule sit store kokain- og hashmisbrug for  Charles Saatchi. Desuden anklagede søstrene Nigella Lawson for at have røget hash foran sine børn.

Selv om Nigella i retten afviste, at hun havde haft et stort og årelangt narkomisbrug, så har kendes image alligevel lidt et knæk. Hun kunne nemlig ikke sige sig helt fri for at have taget stoffer.

LÆS OGSÅ: Eksmand anklager: Stjernekok helt væk på stoffer

TV-kokken fortalte, at hun havde prøvet kokain seks gange, da hendes tidligere mand i 2001 var døende af kræft. Og hun indrømmede desuden, at hun også havde taget stoffet i 2010, da hun følte sig psykisk presset af Charles Saatschi.

Læs også: